The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over vrijstaande ovens

Een vrijstaande oven is een oven die je vrij kan plaatsen in je keuken. Dit is erg handig als je weinig plek hebt of simpelweg een kleine keuken hebt. Een vrijstaande oven wordt ook wel een mini oven genoemd. Op deze adviespagina vind je al ons advies over vrijstaande ovens. Zo helpen we je met het vinden van de oven die het beste bij jou past.

Bereidingssystemen: welke functies heeft een vrijstaande oven?

Vrijstaande oven

Een vrijstaande oven heeft vaak een combinatie van meerdere bereidingssystemen. Dit zijn hetelucht, grill en boven- en onderwarmte. Een vrijstaande oven heeft nooit een microgolfovenfunctie.

Hetelucht. De bereiding van grotere of meerdere gerechten tegelijk gaat gemakkelijk met een oven met een heteluchtfunctie

Grill. Wil je gerechten voorzien van een knapperige korst? Kies dan voor een oven met een grillfunctie.

Boven- en onderwarmte. Een oven die boven- en onderwarmte geeft is handig bij het bakken van taarten, oveschotel en pizza's.

Microgolfoven of oven?

Vrijstaande combi microgolfoven

Als je een oven vooral wilt gebruiken om kant-en-klaar maaltijden te bereiden of een diepvriesmaaltijd op te warmen, dan ben je wellicht op zoek naar een microgolfoven. Deze functies vind je namelijk niet terug bij vrijstaande ovens. Wil je echter gebruik maken van oven én microgolfovenfuncties, denk dan aan een combi oven of combi microgolfoven© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen