The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Wat is het verschil tussen een combi oven en een combi microgolfoven?

Een combi oven of combi microgolfoven is een combinatie van een oven en microgolfoven. Zo heb je maar één apparaat in je keuken nodig om te bakken, te grillen en te verwarmen. Maar wat is nu het grootste verschil? In principe kunnen ze hetzelfde, maar bij de combi oven ligt de nadruk op de ovenfuncties en bij de combi microgolfoven juist op de microgolfovenfuncties. Hieronder lees je meer over de verschillen en welke het beste bij jou past.

Vergelijk de combi oven met de combi microgolfoven

Combi oven Combi microgolfoven
Je bent dol op bakken en doet dit vaak Ja Nee
Je hebt een kleine keuken en niet veel ruimte Nee Ja
Je kookt graag uitgebreide maaltijden Ja Nee
Je hebt een beperkt budget Nee Ja
Inbouw Ja Ja
Vrijstaand Nee Ja

Inbouw of vrijstaand?

Oven in een keuken

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je de combi oven of combi microgolfoven gaat plaatsen. Wanneer je het apparaat gaat inbouwen, kun je voor zowel een combi oven als een combi microgolfoven kiezen. Wanneer je het apparaat op het aanrecht wil plaatsen, is je enige optie een combi microgolfoven. Combi ovens zijn namelijk altijd inbouw modellen. Het is daardoor niet mogelijk deze los op het aanracht te zetten.

Wat is de juiste combinatie voor de bakliefhebber?

gerecht in een combi oven

Combi oven

Ben jij een echte bakliefhebber? Kies dan voor een combi oven. Deze combinatie beschikt naast een heteluchtfunctie ook over 2 verwarmingselementen: één in de bovenkant en één in de onderkant van de oven. Deze elementen voorkomen dat je baksels verbrand of halfgaar de oven uit komen. Ze verhitten je taart, ovenschotels en koekjes aan zowel de boven- en onderkant waardoor ze overal even gaar en krokant zijn.

gerecht in een combi microgolfoven

Combi microgolfoven

Als het bakken zich bij jou beperkt tot de croissantjes op de zondagochtend en de diepvriespizza op vrijdagavond, dan kan een combi microgolfoven een interessante keuze zijn. De combi microgolfoven is namelijk niet geschikt om ingewikkelde baksels mee te maken. Dit apparaat heeft alleen een heteluchtfunctie en een verwarmingselement aan de bovenkant. Taarten en ovenschotels worden dan vaak niet overal even gaar en knapperig. Echter zijn er ook combi microgolfovens met een crispfunctie, waardoor je baksels van boven en onder even knapperig en krokant worden.

Welke combinatie past het beste in mijn kleine keuken?

combi oven in keuken

Combi oven

De meeste combi ovens zijn een stuk groter dan combi microgolfovens. De standaard inbouwhoogtes voor ovens zijn 45 of 60 centimeter, waardoor je dus wel genoeg plek moet hebben om dit apparaat neer te zetten. Momenteel hebben wij voornamelijk inbouw combi ovens in ons assortiment, dus als je op zoek bent naar een vrijstaand exemplaar heb je zichtbaar minder keuze.

combi microgolfoven in keuken

Combi microgolfoven

Heb je weinig ruimte in je keuken? Kies dan voor een combi microgolfoven. Dit apparaat heeft een maximale inbouwhoogte van 45 centimeter maar is ook verkrijgbaar met een inbouwhoogte van 38 centimeter, zodat je hem altijd wel ergens inbouwt. Heb je liever een vrijstaand model dat je neerzet in een kastje of boven op de koelkast? Ook deze hebben wij in ons assortiment.

Met welke combinatie maak ik het beste uitgebreide maaltijden klaar?

combi oven binnenruimte

Combi oven

Als je graag uitgebreide maaltijden maakt voor je familie en vrienden of het makkelijk vindt om voor de hele week te koken, dan is een combi oven iets voor jou. Deze apparaten zijn vaak uitgerust met meerdere inschuifhoogtes, waardoor je niet alleen het voorgerecht maar ook alvast het hoofdgerecht gelijktijdig bereidt. Dit zijn er vaak 3 maar je hebt ook combi ovens met 5 inschuifhoogtes. Een combi oven is een stuk groter dan een combi microgolfoven. Waar een combi microgolfoven een maximale inhoud van 45 liter heeft, zijn er combi ovens beschikbaar met een inhoud van 50 of zelfs 70 liter.

combi microgolfoven binnenruimte

Combi microgolfoven

Uitgebreide maaltijden bereiden gaat iets moeilijker met een combi microgolfoven. De meeste apparaten zijn voorzien van een draaiplateau, om je gerecht goed te garen. Een nadeel hiervan is wel dat grote of vierkante ovenschalen hier dus niet goed op passen en tegen de wanden aan stoten. Zo beschadig je niet alleen je apparaat en ovenschaal maar wordt het gerecht ook minder gaar. Daarnaast zijn ccombi microgolfovens vaak minder groot en bevatten ze niet meer dan 2 inschuifhoogtes, zodat je niet veel gerechten tegelijk kunt klaarmaken.

Welke combinatie past het beste bij mijn budget?

combi oven

Combi oven

Heb je een beperkt budget? Overweeg dan of de combi oven echt iets voor jou is. Dit apparaat is namelijk een stuk duurder dan een combi microgolfoven. Voor een goed instapmodel leg je een paar honderd euro neer en als je een luxe variant wilt aanschaffen kan de prijs zelfs oplopen tot boven de duizend euro. En dit terwijl je voor het geld van een instapmodel combi oven een uitgebreide combi microgolfovenhebt.

combi microgolfoven

Combi microgolfoven

Als je een beperkt budget hebt, kies dan zeker voor de combi microgolfoven. Voor nog geen 100 euro heb je een instapmodel dat alles doet wat een combi microgolfoven zou moeten doen. En zelfs als je een combi microgolfoven van het hogere segment wilt aanschaffen, is deze alsnog stukken goedkoper dan een combi oven. Voor een paar honderd euro heb je een top klasse combi maicrogolfoven, terwijl je voor dat geld een instapmodel combi oven hebt.

Conclusie

Gebruik je de oven voornamelijk om mee te bakken? Kies dan voor een combi oven. Hierin worden ovenschotels en taarten overal goed gaar. Gebruik je de oven alleen maar om broodjes af te bakken en andere simpele gerechten te maken? Dan is een combi microgolfoven een voordelige keuze. Als je het apparaat los op je aanrecht zet, is een combi microgolfoven de enige optie.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen