The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jonna

4 redenen voor een kindersmartwatch of GPS tracker

Wanneer je helemaal bij de tijd bent, kan een smartwatch om je pols niet ontbreken. Zoals dat ook ging bij smartphones, kan de jonge generatie niet achterblijven. Daarom zijn er ook voor kinderen smartwatches, of zogenaamde GPS trackers, te verkrijgen. Maar waarom heeft je kind nou precies zo'n horloge nodig? In dat artikel geef ik 4 redenen waarom je kleine ook een smartwatch of GPS trackers zou moeten hebben.

1. Je weet altijd waar je kind uithangt

kindersmartwatch gps

Heeft de smartwatch een GPS functie? Dan zie zie je op de bijbehorende app precies waar je kleine is. Een smartwatch met GPS, oftewel een GPS tracker, is handig wanneer jij thuis bent en je kind buiten aan het spelen is ergens in de buurt. Zo houd je een extra oogje in het zeil, zonder dat je de hele tijd in de buurt bent. Bij verschillende GPS trackers voor kinderen ontvang je een seintje op je telefoon zodra je kindje een bepaald gebied verlaat. Dit gebied stel je zelf in op de bijbehorende app op je telefoon. Wanneer je bijvoorbeeld in het park bent en je kindje er stiekem vandoor rent als je 3 tellen niet oplet, ontvang je een seintje op je telefoon.

2. De beweging van je kind wordt aangemoedigd

bellen kindersmartwatch

Met verschillende kinder smartwatches of GPS trackers moedig je je kinderen op een speelse manier aan om toch uit die luie stoel te komen. Televisieprogramma's en computerspelletjes worden ingeruild voor voetbalwedstrijdjes op straat. Stel het het aantal stappen in dat je kindje op een dag moet zetten, en als beloning ontvangt hij virtuele munten waarmee hij bij weer een level verder kan bij dat ene spel of zijn virtuele huisdier weer eten kan geven. Op de bijbehorende app op je telefoon houd jij de activiteiten van je kind bij. Zo weet jij wanneer je je kleine moet meenemen voor een ommetje in het park.

3. Je kind is altijd bereikbaar

SOS smartwatch

Wanneer een smartwatch een simkaart heeft, kan je kind met de smartwatch bellen zonder dat hij een telefoon op zak hoeft te hebben. Geen kans dus dat je kindje niet kan opnemen omdat zijn telefoon ergens rondslingert. Kinderen kunnen ook sms berichtjes of foto's naar elkaar versturen via de smartwatch. Verschillende kinder smartwatches hebben een SOS knop. Wanneer er nood aan de man is, belt het horloge dankzij 1 druk op de knop naar 3 vooraf ingestelde nummers totdat er iemand opneemt.

4. Je kindje vermaakt zich met een leuke gadget

kindersmartwatch

Naast dat een kinder smartwatch handig is voor jou, is het ook een leuk speeltje voor je kind. Verschillende smartwatches laten kinderen kennis maken met de digitale wereld. Naast dat veel kinder smartwatches talloze spelletjes hebben, zoals snake en zeeslagje, hebben ze vaak ook verschillende geinige functies. Zo speelt je kindje gitaar met het horloge door bepaalde bewegingen te maken. Of hij maakt foto's, welke hij vervolgens bewerkt en naar vriendjes stuurt. Ondertussen moet je er niet gek van op staan te kijken als je stem opeens vervormd wordt tot die van een kat of een robot.

Conclusie

Kinder smartwatches en GPS trackers zijn handige gadgets voor ouders en het ideale speelgoed voor je kindje. Wanneer je kindje met vriendjes aan het buitenspelen is, hoef jij hem niet de hele tijd in de gaten te houden. Als je je afvraagt waar je zoon of dochter is, kun je met een GPS tracker precies zien waar hij is. En als het eten klaar is, geef je hem snel even een belletje. Daarnaast maakt je kleine op een leuke manier kennis met de digitale wereld dankzij leuke spelletjes en toffe functies.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen