The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Hoe kies je een wasmachine waarmee je snel wast?

Je wil sneller wassen, omdat je vaak haast hebt. Bijvoorbeeld wanneer je dagelijks sport en telkens een schone outfit aan wil. Of wanneer je kleine kinderen hebt en de hele dag door wast. In dit artikel lees je welke technieken er zijn om je wasgoed snel schoon te krijgen en energie te besparen.

Snelle wasmachine kiezen

Als je een snelle wasmachine zoekt, heb je keuze uit verschillende soorten opties:

  • Volwaardig snel wassen binnen één uur
  • Licht opfrissen in 30 minuten
  • Programma inkorten met sneltoets

Volwaardig snel wassen binnen één uur

Volwaardig snelwasprogramma

Je wil een schone was binnen één uur. Kies dan voor een wasmachine met een volwaardig snelwasprogramma. Deze wast een halfvolle trommel in korte tijd. Bij Miele bijvoorbeeld was je 5 kilogram wasgoed binnen 49 minuten schoon met PowerWash. Samsung wast in 39 minuten schoon dankzij QuickDrive technologie. AEG doet er met ÖKOPower iets langer over: 59 minuten, net als ASKO met Pro Wash en Siemens met powerSpeed. Bij LG was je met TurboWash in 59 of bij sommige modellen zelfs in 39 minuten schoon.

Licht opfrissen in 30 minuten

Snel wassen binnen 30 minuten

Bijna alle wasmachines hebben een kort opfrisprogramma van maximaal 30 minuten. Hiermee fris je enkele shirts op die muf ruiken en licht bevuild zijn. Op het display van elke wasmachine zie je welke programma's er zijn. Wil je weten of er een kort programma bij zit, hoe snel dit is en voor hoeveel kilogram? Kijk dan in de handleiding op de productpagina. Per merk verschilt de naam van het korte programma.

Programma inkorten met sneltoets

Tijdbesparingsknop wasmachine

Merken als Bosch en Siemens hebben een tijdbesparingsknop om een regulier programma in te korten. Bij Bosch kort je enkele programma's tot 65% in dankzij SpeedPerfect. Je wasgoed is hiermee sneller schoon. Siemens wasmachines beschikken over VarioSpeed, waarmee je het programma tot 60% inkort. Bij AEG kies je de knop 'tijd besparen', waarmee je was ook sneller schoon is. Er zijn nog meer merken die dit hebben.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen