The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Hoe kies je het juiste vulgewicht voor je wasmachine?

Met het juiste vulgewicht stop je al je wasgoed in één keer in de wasmachine. Je bespaart energie en krijgt al je was in één keer schoon. Wanneer je vaak beddengoed of handdoeken wast, kies je een ruime trommel. Lees hier hoe je het juiste vulgewicht voor je wasmachine kiest.

Juiste vulgewicht kiezen

Wasmachine vulgewicht

Bij het kiezen van het juiste vulgewicht let je op het volgende:

  • Hoe vaak was je?
  • Draai je veel kleine wasjes?
  • Verwacht je gezinsuitbreiding?

Hoe vaak was je?

Wasmachine vulgewicht

Het verschilt per huishouden hoe vaak je wast. De ene week stapel je alles op en was je een grote hoeveelheid in één keer. De andere week doe je dagelijks een was, omdat je snel je favoriete broek of shirt aan wilt. Om zeker te zijn dat je altijd genoeg plek hebt, kies je een hoger vulgewicht. Met een 9 kilogram model heeft je was genoeg ruimte en beweegt deze verschillende kanten op. Je beddengoed wordt hiermee beter schoon.

Draai je veel kleine wasjes?

Wasmachine vulgewicht

Belangrijk om te weten is dat alle wasmachines een beladingssensor hebben. Wanneer je een kleine was doet, past de sensor het programma aan. Een ruime wasmachine verbruikt hierdoor nooit meer water en energie dan nodig is. Sterker nog, meestal verbruikt een ruime trommel juist minder energie. Een wasmachine met 9 kilogram vulgewicht en energieklasse C verbruikt gemiddeld 145 kWh per jaar. Een 7 kilogram model met energieklasse D verbruikt jaarlijks 152 kWh, wat meer is.

Verwacht je gezinsuitbreiding?

Wasmachine wasgoed

Wanneer je een huishouden bent van één persoon adviseren we een vulgewicht van minimaal 7 kilogram. Ben je met 2 of 3 personen? Kies dan voor minimaal 8 kilogram. Een vulgewicht van 9 kilogram is het beste bij een huishouden vanaf 2 personen met veel was. Het is altijd beter om een ruimer model te kiezen, zodat je ruimte hebt voor grotere ladingen of een gezinsuitbreiding. De beladingssensor past het verbruik automatisch aan op iedere hoeveelheid, waardoor je kleine wasjes ook energiezuinig wast.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen