The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Fatima

Wanneer kies je voor een camera met beeldstabilisatie?

Twijfel je of je een camera met beeldstabilisatie moet aanschaffen? Voor het maken van scherpe foto's en video's is een goede beeldstabilisatie erg belangrijk. In dit artikel leg ik je uit wat beeldstabilisatie inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Zo weet je aan het eind van het artikel waarom je moet kiezen voor een camera met beeldstabilisatie.

Wat is beeldstabilisatie?

betekenis beeldstabilisatie

Een fotocamera met beeldstabilisatie zorgt ervoor dat bewegingsonscherpte gecompenseerd wordt in foto's en video's. Zo voorkom je schokken en trillingen. Deze geavanceerde techniek in de camera maakt tegenbewegingen en stabiliseert je camera beelden. Zo zien je opnames er scherp en stabiel uit, ook wanneer je uit de hand fotografeert. Dit is vooral handig bij lange sluitertijden. Bij sommige camera's zit de beeldstabilisatie in de camerabody. Maar deze techniek kan ook in het objectief zitten.

Voor- en nadelen beeldstabilisatie

voordeel nadeel beeldstabilisatie

Een voordeel van beeldstabilisatie in de camera is dat de technologie met elk objectief werkt. Hoewel, beeldstabilisatie in het objectief is veel preciezer dan een beeldstabilisator in de body en resulteert in scherpere beelden. Beeldstabilisatie kost de camera energie dus je accu zal sneller leeg gaan. Het is verstandig om de beeldstabilisatie alleen aan te zetten wanneer je hem nodig hebt. Zet de beeldstabilisatie ook uit als je gebruik maakt van een statief. Dit kan juist voor ongewenste trillingen zorgen.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen