The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Fatima

Waarom kiezen voor beeldstabilisatie bij het vloggen?

Vraag jij je af wat het nut is van beeldstabilisatie bij het vloggen? Voor het maken van scherpe vlogs is een goede beeldstabilisatie erg belangrijk. In dit artikel leg ik je uit wat beeldstabilisatie inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Zo weet je aan het eind van het artikel waarom je moet kiezen voor een vlogcamera met beeldstabilisatie.

Wat houdt beeldstabilisatie in?

betekenis beeldstabilisatie

Beeldstabilisatie is een techniek in de camera waardoor bewegingsonscherpte gecorrigeerd wordt in je vlogs. Schokken en trillingen worden voorkomen. Dit gebeurt met tegenbewegingen. Deze worden uitgevoerd door mechanismen in de camera. De geavanceerde techniek stabiliseert je camera beelden. Zo zien je opnames er vloeiend uit, ook wanneer je in actie bent.

Vlogcamera's met beeldstabilisatie

beeldstabilisatie vlogcamera

Als je gaat vloggen, film je vaak uit de hand terwijl je loopt. Het is soms lastig om je camera volledig stil te houden, want je opgenomen beelden gaan op en neer. Om bewegingen zoveel mogelijk te corrigeren, kies je voor een vlogcamera met beeldstabilisatie. Op die manier neem je scherpe video's op. Hierdoor is zo'n vlog prettiger voor je publiek om naar te kijken. Er zijn minder trillingen en schokken waardoor de vlog een stuk rustiger oogt.

Breid je vloguitrusting uit met een stabilizer

vloguitrusting stabilizer

Wil je meer controle over de stabiliteit en scherpte van je vlogs? Breid dan je vlog uitrusting uit met een stabilizer of statief. Gebruik een statief om je handen vrij te houden, dit voorkomt schokkerige beelden. Zo maak je gemakkelijk vlogs binnenshuis bijvoorbeeld. Met een stabilizer schiet je scherpe beelden vanuit de hand. Elke beweging wordt in balans gebracht en gestabiliseerd. Zo blijft je stabilizer recht en kun jij je gemakkelijk bewegen zonder dat je trillingen in je beeld krijgt.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen