The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Wat is bluetooth 5?

Tegenwoordig beschikken veel smartphones over bluetooth 5. Ten opzichte van de vorige versie, bluetooth 4.2, heeft bluetooth 5 enkele interessante verbeteringen. Maar wat is het voordeel voor jou als gebruiker? We zetten het op een rijtje.

Wat is bluetooth?

Via bluetooth kun je verbinding maken met andere bluetooth apparaten, zoals speakers of smartphones. Eenmaal verbonden kun je muziek afspelen of foto's versturen. Kortom: bluetooth is een manier om draadloos verbinding te maken met andere bluetooth apparaten en gegevens tussen de twee over te dragen. Maar wat is nu het voordeel van bluetooth 5?

Bluetooth 5 is sneller

Bluetooth 5 is 2 keer zo snel als zijn voorganger, bluetooth 4.2. Hierdoor maakt een toestel met bluetooth 5 sneller verbinding met andere bluetooth apparaten. Ook is de overdracht van gegevens sneller. Verstuur je een foto via bluetooth 5, dan is dit 2 keer zo snel als met een oudere bluetooth versie. Speel je muziek af via een bluetooth speaker? Dan merk je het vooral in het feit dat je nauwelijks vertraging hebt.

Bluetooth 5 heeft een groter bereik

Met oudere bluetooth versies heb je een bereik van circa 10 meter. Speel je muziek af van je telefoon via een bluetooth speaker en loop je naar een andere ruimte, dan merk je dat de muziek begint te haperen. Loop je nog verder door, dan wordt de verbinding verbroken. Met bluetooth 5 heb je een veel groter bereik: circa 40 meter. Ligt je telefoon binnen en staat je speaker diep in de tuin? Dat is geen probleem met bluetooth 5.

Bluetooth 5 ondersteunt 'dual audio'

Als bluetooth 4.2 een 2 baans snelweg met een maximumsnelheid van 65 kilometer per uur is, dan is bluetooth 5 een 4 baans snelweg met een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Bluetooth 5 is sneller en heeft een hogere capaciteit. Het grootste voordeel hiervan is dat je muziek via 2 bluetooth speakers kunt afspelen in plaats van 1, zoals bij oudere bluetooth versies. Zo voorzie je meerdere kamers van je favoriete muziek.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.031 beoordelingen