The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Richard

Wat is een NAS?

NAS is een afkorting voor Network Attached Storage. Een NAS zet een of meer harde schijven om in een draadloze netwerkopslag. Met deze persoonlijke cloud bewaar, back-up en stream je al je bestanden via je wifi netwerk. We leggen je uit wat je met een NAS kunt en hoe hij werkt.

Over NAS

Wat betekent NAS?

Het woord NAS is een afkorting voor Networked Attached Storage. Vrij vertaald betekent het: opslagruimte die verbonden is met je netwerk. Zie het als je eigen clouddienst. Dit apparaat is een klein kastje met een ingebouwde harde schijf, en lijkt een beetje op een computer. Het heeft bijna dezelfde onderdelen, alleen is een NAS speciaal gemaakt om elk moment van de dag bestanden op te slaan en ze op afstand te openen.

Wat kun je met een NAS?

  • Films, series en muziek streamen naar je tablet en smartphone via een app.
  • Foto's, video's en bestanden bekijken op je computer of telefoon.
  • Allerlei bestanden back-uppen om ze veilig te bewaren.
  • Je persoonlijke cloud instellen voor thuis of op kantoor.

Hoe werkt een NAS?

Hoe werkt een NAS?

Een NAS sluit je met een netwerkkabel aan met je router. Je hoeft hem daarna nooit meer aan te raken, want de verbinding gaat via je thuisnetwerk. Dat is makkelijk, want wil je een bestand op je NAS zetten, dan sleep je hem gewoon naar zijn eigen map op je computer of in de smartphone app. Ben je meer ervaren met je NAS, dan kun je via je webbrowser allerlei extra instellingen aanpassen en beheren. Bovendien kun je een NAS vaak uitbreiden met extra harde schijven, zodat je meer opslagruimte hebt. Hiervoor hebben ze een speciale sleuf, zodat je hem eenvoudig installeert.

Waarom wil je een NAS?

Waarom wil je een NAS?

Een NAS is meerdere apparaten in één en biedt vooral gemak én extra opslagruimte. Je hebt met een NAS geen externe harde schijf meer nodig, want je slaat alles draadloos op. Bovendien kun je ook streamen met een NAS. Je downloadt een film en streamt deze in één moeite door naar je smart tv. Geen gedoe met kabels en het verbinden en verplaatsen van schijven of laptops. Ben je onderweg, dan gebruik je gewoon de smartphone app om de bestanden op je NAS te openen.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen