The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bob

Wat is een solar powerbank?

Een solar powerbank is een powerbank die je oplaadt aan het zonlicht. Met de powerbank laad je vervolgens je telefoon of tablet weer op. Ideaal als je voor langere tijd weg bent van huis, haard en stopcontact. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over solar powerbanks.

Oplaadtijd

Solar powerbank opladen

Een powerbank opladen via zonne energie duurt langer dan via het stopcontact. Het opladen van een powerbank van 3.000 mAh (genoeg voor ongeveer 1 keer je telefoon opladen) duurt zo'n 12 uur. Sommige solar powerbanks hebben 2 panelen in plaats van 1; daardoor gaat het opladen tot wel 2 keer zo snel. Goed om te weten: zonne energie powerbanks laad je ook gewoon op via het stopcontact. Dat gaat sneller; reken op ongeveer 1 uur opladen per 1.000 mAh.

Een solar powerbank met 2 panelen

Geschikt voor smartphones en tablets | Capaciteit 6.000 mAh | Vermogen 5 watt
74,99
niet meer leverbaar
  • Laad je powerbank sneller op met 2 zonnepanelen.
  • Met een stroomsterkte van 2,1 A laad je ook je tablet op.
  • Met 2 usb poorten laad je meerdere appareten tegelijk op
  • De powerbank is door de stevige uitvoering relatief groot.
  • Met een capaciteit van 6.000 mAh heeft deze powerbank minder capaciteit dan gemiddeld in deze prijsklasse.

Extra bescherming

Solar powerbank rugzak wandelen

Omdat je een solar powerbank veel buitenshuis gebruikt, zijn de meeste goed beschermd tegen de elementen, zoals water en stof. Over het algemeen zijn de powerbanks alleen spatwaterdicht; een beetje regen is geen probleem, maar dompel ze niet onder in water. Daarnaast zijn powerbanks op zonne energie vaak voorzien van een lus/haak om ze aan je broek of rugzak te bevestigen. Een rubberen behuizing zorgt voor bescherming tegen valschade en meer grip. Ideaal voor op een wandelvakantie of een festival.

Met of zonder accu

De meeste solar powerbanks hebben net als gewone powerbanks een accu. Die laad je op via het zonnepaneel of aan het stopcontact. Vervolgens gebruik je de powerbank wanneer je maar wilt. Er zijn echter ook zonne energie powerbanks zonder accu, die bestaan uit alleen een zonnepaneel. Die kan je alleen gebruiken als de zon schijnt, want ze kunnen wel energie doorgeven, maar niet opslaan. Het voordeel is weer dat ze wat groter zijn, waardoor je apparaten sneller opladen.

Overige specificaties

Solar powerbank opladen

Wil je meer weten over hoeveel mAh je nou precies nodig hebt om je telefoon op te laden en waar de verschillende stroomsterktes voor staan? Wat dat betreft verschillen powerbanks op zonne energie niet van normale powerbanks. Lees dus ons overige advies over powerbanks als je meer wilt weten over capaciteit, vermogen en andere specificaties.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.753 beoordelingen