The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Advies bij het kiezen van een powerbank

Powerbanks zijn er in verschillende soorten en maten. Met sommige kun je alleen een smartphone opladen, met anderen kun je ook je laptop opladen. Sommige powerbanks kunnen maar één apparaat opladen, andere laden er meerdere tegelijkertijd op. Kortom, genoeg redenen om niet zomaar willekeurig een powerbank aan te schaffen. Welke powerbank jij nodig hebt lees je hier.

Powerbank kiezen?

Powerbank kiezen

Het is belangrijk dat je een powerbank koopt die aansluit bij wat jij nodig hebt. Stel jezelf daarom bij het kiezen van een powerbank de volgende vragen:

  • Gebruik je de powerbank op dagelijkse basis?
  • Gebruik je de powerbank tijdens langere reizen?
  • Welk type apparaat wil je opladen?

Gebruik je de powerbank op dagelijkse basis?

Powerbank dagelijks gebruik

Dagelijks gebruik

Zoek je een mobiele oplader die je elke dag wilt gebruiken en altijd bij je hebt? Dan is een niet al te grote powerbank het meest praktisch. Als je hem altijd bij je hebt zal het ook niet lastig zijn hem op te kunnen laden dus heb je niet een hele grote capaciteit nodig. Een powerbank die je telefoon op de terugreis van een boost voorziet is dus voldoende.

Powerbank dagje uit

Dagje uit

Ga je een dagje uit en wil je voorkomen dat je geen foto's meer kunt maken omdat de batterij van je telefoon leeg is? Neem dan een externe oplader mee. Omdat de powerbank als back-up dient is een grote capaciteit niet per se noodzakelijk. Neem er eentje die eenvoudig mee te nemen is in tas of rugzak.

Gebruik je de powerbank tijdens langere reizen?

Powerbank festival

Festival

Ga je naar een (meerdaags) festival, dan is een draagbare oplader geen overbodige luxe. Let hierbij op dat je een powerbank neemt die je toestel meerdere keren oplaadt. Dit controleer je heel eenvoudig door de capaciteit (mAh) van je telefoon op te zoeken en die te vergelijken met de capaciteit van de powerbank. Met een powerbank van 20.000 mAh laad je je smartphone tussen de 5 en 7 keer op.

Powerbank vakantie

Vakantie

Ga je op vakantie en wil je verschillende apparaten meerdere keren opladen, dan is een flinke powerbank geen overbodige luxe. Let hierbij goed op welke apparaten en hoeveel apparaten de powerbank tegelijkertijd kan opladen. Reis je met het vliegtuig? Dan mag je een powerbank van maximaal 27.000 mAh meenemen. Lees alle regels over het meenemen van powerbanks in het vliegtuig op onze adviespagina hierover.

Zonne energie

Powerbank zonne energie

Ga je langer op reis en ben je verzekerd van zonnig weer? Dan is een solar powerbank wel wat voor jou. Een solar powerbank beschikt over zonnecellen via welke de powerbank opgeladen wordt. Dit is handig wanneer je niet een stopcontact in de buurt hebt, bijvoorbeeld op een festival of op het strand.

Welk type apparaat wil je opladen?

Powerbank smartphone

Smartphone

Voor een smartphone is een powerbank met een capaciteit van minimaal 5.000 mAh aan te raden. Hiermee kun je jouw smartphone meerdere keren opladen. Een powerbank met een lagere capaciteit kan ook, maar dan kan het voorkomen dat je je smartphone er niet volledig mee kunt opladen. De capaciteit van een smartphone accu ligt meestal tussen de 2.000 en 3.000 mAh.

  • Minimaal 5.000 mAh
Powerbank tablet

Tablet

Voor een smartphone is een powerbank met een capaciteit van minimaal 10.000 mAh aan te raden. Hiermee laad je jouw tablet meerdere keren op. Een powerbank met een lagere capaciteit kan ook, maar dan kan het voorkomen dat je je tablet er niet volledig mee oplaadt. De capaciteit van een tablet accu ligt meestal tussen de 5.000 en 10.000 mAh

  • Minimaal 10.000 mAh

Andere apparaten

Powerbank laptop

Laptops

Wil je een laptop opladen met je powerbank, kijk dan naar powerbanks met een vermogen van minimaal 12.500 mAh. Om je laptop op te laden heb je een powerbank nodig die specifiek hiervoor gemaakt is. Hierbij geldt dat hoe groter de capaciteit is, hoe beter. De accu van een laptop heeft namelijk veel stroom nodig.

  • Minimaal 12.500 mAh
Powerbank smartwatch

Smartwatches

De smartwatch is het meest eenvoudige apparaat om een powerbank voor te kiezen. De accu van een smartwatch is namelijk zodanig klein dat je deze kunt opladen met elke powerbank, ongeacht capaciteit of vermogen. Wel is het zo dat hoe hoger de stroomsterkte van de powerbank, hoe sneller je smartwatch opgeladen is. Let wel op dat je smartwatch niet alleen draadloos oplaadbaar is. Dan heb je namelijk niks aan een powerbank.

  • Elke capaciteit


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 11.993 beoordelingen