The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Waarvoor gebruik je een VR bril?

Een VR bril is populairder dan ooit. Zo’n bril is niet langer een gimmick, want in steeds meer takken van het dagelijks leven doet virtual reality zijn intrede. Uiteraard speelt VR steeds meer in rol in de gaming wereld, maar ook in het bedrijfsleven zijn virtuele omgevingen opkomend. Op deze pagina lees je waarvoor je een VR bril gebruikt.

In het kort

Oculus Quest 2 Oculus Quest Oculus Rift S HTC Vive Cosmos HTC Vive Cosmos Elite HTC Vive Pro PlayStation VR
Stand alone? Ja Ja Nee Ja Nee Nee Nee
Games spelen Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Films kijken Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Zakelijke toepassingen Nee Nee Ja Nee Ja Ja Nee

Gamen met een VR bril

Games spelen met een VR bril.

De meest voorkomende gebruikssituatie voor een VR bril is uiteraard gamen. Het merendeel van de bezitters van een VR bril speelt games, of je nu een PlayStation VR, een Oculus VR bril hebt of een HTC Vive Pro. Het aantal games voor VR neemt sinds de introductie van VR gestaag toe. Er zit tegenwoordig wat bij voor iedereen. De meest bijzondere VR game tot dusver is ongetwijfeld Half Life Alyx, die er werkelijk oogstrelend uitziet.

Films kijken met een VR bril

Een film kijken met een VR bril.

Een andere veelgebruikte situatie waarbij een VR bril toegevoegde waarde geeft, is bij films kijken. Het grote verschil is dat in tegenstelling tot een film op een televisie kijken, je de film in 3D of in 360 graden kijkt. Zo krijgt je favoriete film net een extra dimensie omdat je het gevoel hebt dat het beeld eruit springt of je midden op de set staat. Wil je een keer thuis films in 3D kijken, dan biedt een VR headset uitkomst.

VR bril voor zakelijke toepassingen

Simulaties met een VR bril op.

Een gebied waarbinnen VR steeds meer in opkomst komt, is in de zakelijke omgevingen. Steeds meer organisaties maken gebruik van trainingen of simulaties in virtual reality voor hun werknemers. Zo zijn er bijvoorbeeld ziekenhuizen die operaties simuleren en laten uitvoeren door artsen. Of wat dacht je van trainingen voor piloten en een gesimuleerd klaslokaal voor leraren in opleiding? VR is in opkomst en actueel zoals je merkt. Een VR bril vormt voor een grote doelgroep dan ook een toegevoegde waarde.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen