The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality brengt je naar een andere dimensie wanneer je een VR bril opzet. VR gebruikt men voornamelijk voor simulaties, het kijken van films of voor het spelen van games. Hier lees je wat Virtual Reality is, hoe een VR-bril werkt en wat je aan VR hebt.

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality - ook wel VR genoemd - is een technologie waarbij je een bril op je hoofd zet en je jezelf in een andere wereld waant. De bril registreert elke beweging van je hoofd, waardoor het lijkt alsof je écht in een andere wereld zit. Je zet een bril op en kijkt 360 graden om je heen en beleeft alles in 3D. Dit heeft veel toepassingen voor gamen, beleven en ontwerpen.

Hoe werkt een VR bril?

VR gaming

Virtual Reality ontdekken doe je met een VR bril. Er zijn meerdere soorten VR brillen: actieve brillen en passieve brillen. De actieve VR bril werkt zonder computer en is vrijwel altijd draadloos, een stand alone systeem. Een passieve VR bril gaat altijd gepaard met een krachtige pc of console, waar je de bril aan koppelt. Gamen in VR is een andere ervaring dan het spelen van reguliere games. Gamen is mogelijk met VR brillen zoals de Oculus Quest, HTC Vive en Oculus Rift.

Wat kun je met VR?

Beleven Virtual Reality

Niet alleen gamen is mogelijk met VR. Er zijn ook korte 3D films die speciaal voor VR gemaakt zijn en Netflix series zoals House of Cards en Orange is the New Black. Virtual reality games zijn ook het begin geweest van de zakelijke mogelijkheden met VR. Zo wordt VR ook gebruikt voor het trainen van personeel in de zorg, het onderwijs en voor het ontwerpen van gebouwen. Omdat je middenin jouw eigen ontwerp zit, kun je eromheen lopen en overal aanpassingen maken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen