The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Wat heb je aan een wasmachine met stoom?

Een wasmachine met stoom heeft verschillende voordelen. De wasmachine vermindert strijkwerk, frist je was op met stoom of wast je beddengoed hygiënisch. Het verschilt per model welk soort stoomfunctie aanwezig is. Je leest hier wat je aan een wasmachine met stoom hebt en welke soorten er zijn.

Wasmachine met stoom

Wasmachine

Er zijn verschillende wasmachines met stoom. Het verschilt per model welke functie dit heeft:

  • Strijkwerk verminderen
  • Opfrissen met stoom
  • Hygiënisch stomen

Strijkwerk verminderen

Minder kreukels dankzij stoomfunctie

Eén van de voordelen van een wasmachine met stoom is minder strijkwerk. Je bent hiermee extra snel klaar met strijken. Als je vaak overhemden wast, gebruik je deze functie. De wasautomaat voegt stoom toe aan het einde van het wasprogramma en maakt kreukels glad. Niet alle wasmachines hebben een stoomfunctie die strijkwerk vermindert. Check daarom altijd wat voor stoomfunctie de wasmachine heeft. Je vindt dit in de keuzehulp en op de productpagina.

Opfrissen met stoom

Wasmachine trommel

Ook voor het opfrissen van wasgoed gebruik je de stoomfunctie. Dat is handig als je shirt na één dag dragen muf ruikt, maar nog geen vlekken heeft. Of wanneer je trui al een lange tijd in de kast ligt. De wasmachine frist je was op met stoom, zonder water toe te voegen. Hiermee bespaar je wasmiddel en energie. Ook blijft je kleding langer mooi, doordat deze minder snel slijt.

Hygiënisch wassen

Stoomfunctie tijdens het wassen

Was je vaak beddengoed, babykleertjes of heb je een gevoelige huid? Kies dan een wasmachine die extra hygiënisch wast. De wasmachine voegt stoom toe tijdens het wassen en verwijdert bacteriën en allergenen. Als je een allergie hebt voor bijvoorbeeld dierenharen, huisstofmijt of pollen, koop je een wasmachine met stoom. Let er wel op dat deze een stoomfunctie heeft voor hygiënisch wassen en niet alleen voor strijkwerk verminderen of opfrissen. Je ziet dit in de keuzehulp en op de productpagina.

Alle functies

Wasmachine

Als je een wasmachine zoekt met verschillende voordelen van de stoomfunctie, geef je dit aan in de keuzehulp. Check voor het wassen wel altijd het wasetiket van je kleding. Staat er een droogtrommel met een kruis op het label? Vermijd dan niet alleen de wasdroger, maar ook het stoomprogramma van je wasmachine. De stoomfunctie kan er dan juist voor zorgen dat je wasgoed krimpt. Kijk ook in de handleiding van je wasmachine voor hoeveel kilogram textiel de stoomfunctie geschikt is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen