The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe meten wij het geluidsniveau van een volautomatische koffiemachine?

Sommige volautomatische koffiemachines maken veel lawaai. Dit is vervelend als je in gesprek bent met je visite óf als jouw partner 's ochtends vroeg nog in bed ligt. Omdat de koffiemachine de bonen vers maalt, zul je altijd wel geluid horen en is een volautomaat nooit muisstil. Toch zitten er zeker verschillen tussen de modellen. In dit artikel lichten we deze verschillen uit en vertellen we hoe wij het geluidsniveau meten.

Stil, gemiddeld of luid?

Stille espressomachine

Stille koffiemachines

Koffiemachines met een geluidsniveau minder dan 66 decibel noemen we relatief stil. Het geluidsniveau dat we bij deze machines gemeten hebben, ligt altijd lager dan 66 decibel. Zo praat je rustig verder met je vriend of vriendin terwijl je een kop koffie voor jullie zet.

Espressomachine gemiddeld geluidsniveau

Gemiddeld gehorige koffiemachines

Een gemiddeld geluidsniveau van een volautomaat ligt tussen de 66 en 70 decibel. Als je kopjes koffie zet met zo'n koffiemachine, zul je je gesprek met de buurvrouw moeten onderbreken. Dit wordt vooral storend als je veel koppen koffie achterelkaar zet.

Espressomachine maakt veel lawaai

Luide koffiemachines

Koffiemachines met een hoog geluidsniveau maken meer geluid dan 70 decibel. Deze machines noemen we luid en maken dan ook veel lawaai. De kans is groot dat je partner vanuit de slaapkamer hoort dat jij koffie aan het zetten bent.

Hoe meten wij het geluidsniveau?

Geluidsniveau espressomachines meten Coolblue

Wij meten het geluidsniveau van een volautomatische koffiemachine zelf, gewoon op ons Coolblue kantoor. We hebben een speciale ruimte hiervoor met de nodige attributen. Iedere koffiemachine testen we op exact dezelfde manier, zodat we ze eerlijk met elkaar vergelijken. We meten het geluidsniveau van het malen van de bonen en het zetten van de koffie. Het gemiddelde hiervan is het totale geluidsniveau. Niet alle koffiemachines hebben een melksysteem, daarom wordt het opschuimen van melk niet meegenomen in het gemiddelde geluidsniveau. Deze waardes vind je wel terug tussen de specificaties bij de producten die we verkopen.

Wat testen wij nog meer?

Bouwkwaliteit koffiemachines testen

Vanaf een afbeelding is het lastig om te zien hoe stevig een koffiemachine is. Daarom testen we alle volautomatische koffiemachines uit en beoordelen we de stevigheid van de verschillende onderdelen van het apparaat. Zo weet jij precies wat je in huis haalt.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen