The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

Wat zijn de voordelen van een slim huis?

In een slim huis staan producten die het leven makkelijker maken. Zo zijn er zijn apparaten die automatisch inschakelen of op afstand te bedienen zijn, maar je kan meer met slimme producten. In dit artikel vertellen we je wat het oplevert wanneer je van jouw huis een slim huis maakt

Voordelen van een slim huis

Voordelen van een slim huis

Een slim huis levert je verschillende voordelen op:

  • Je ervaart meer gemak en comfort.
  • Je bespaart op energieverbruik en kosten.
  • Je zorgt voor meer veiligheid in huis.
  • Je creëert een volledig entertainment systeem.

Gemak en comfort

Gemak en comfort met slimme producten

Met slimme producten zorg je voor meer gemak in huis. Je bedient ze namelijk met een app of je eigen stem. Zo zit je op je luie stoel terwijl je het licht dimt of de verwarming hoger zet. Het is zelfs mogelijk om ‘domme’ apparaten met een slimme stekker slim te maken. Koppel je koffiezetapparaat aan de stekker en hij schakelt in wanneer je ‘s ochtends uit bed stapt. Hij is dan opgewarmd als jij de keuken binnenloopt.

Energie en kosten besparen

Energie besparen met een thermostaat

Een belangrijk voordeel van slimme apparaten is dat ze helpen bij het besparen op energiekosten. Je stelt namelijk tijdschema’s in, bedient ze op afstand of laat ze uitschakelen als je weggaat. Hierdoor verwarmt je slimme thermostaat niet onnodig als je helemaal niet thuis bent. Vergeten om het licht uit te doen? Dan doe je dit met de app van je smart verlichting alsnog. Bij sommige slimme thermostaten en stekkers zie je in de app bovendien een totaaloverzicht van het energieverbruik.

Veiligheid

Veiligheid met een camera

Er zijn veel slimme apparaten die zorgen dat je huis een stukje veiliger is. Je bent direct op de hoogte van verdachte activiteiten bij je huis of een brand. Gebruik een slimme deurbel of ip-camera’s om op afstand te zien wat er thuis gebeurt. Een slim alarmsysteem geeft een seintje bij een inbraak, terwijl slimme rookmelders dit doen bij brandgevaar. Voor nog meer veiligheid koppel je bijvoorbeeld jouw slimme lampen aan een camera, zodat ze aanspringen bij een bewegingsmelding.

Entertainment

Entertainment met slimme lampen

Door slimme apparaten te koppelen voorzie je jouw huis van een complete entertainment set. Zo verbind je bijvoorbeeld je tv, slimme verlichting en speakers met elkaar om een thuisbioscoop te maken. Je lampen reageren dan met hun kleuren op de beelden op je tv, terwijl je slimme speakers het geluid verzorgen. Het is ook mogelijk om speakers aan elkaar te koppelen, zodat je in verschillende kamers tegelijk jouw muziek afspeelt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen