The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Daan

Wat is Samsung SmartThings?

Samsung SmartThings is het smart home platform van Samsung. Dat betekent dat je via SmartThings de slimme apparaten in jouw huis aanstuurt. Dit zijn niet alleen producten van Samsung, er zijn namelijk meer apparaten die het platform gebruiken. In dit artikel vertellen we je meer over SmartThings en wat jij ermee kunt.

Koppel je slimme apparaten

Slimme apparaten koppelen

Samsung SmartThings koppelt jouw slimme apparaten aan elkaar, zodat je ze via één app aanstuurt. Dit werkt op een vergelijkbare manier als met de Google Home app, Amazon Alexa en Apple HomeKit. Je voegt handmatig producten toe of laat de SmartThings app zelf zoeken naar koppelbare apparatuur in huis. Niet alles is compatibel met SmartThings. Toch zijn veel bekende merken aan het systeem te koppelen, zoals Philips Hue lampen, Ring deurbellen en Arlo ip-camera’s.

Hoe werkt het?

Hoe werkt SmartThings?

Via de SmartThings app op je telefoon stuur je verschillende apparaten aan. De verbinding tussen deze apparaten en je telefoon gaat via wifi. Voor verbinding via andere draadloze protocollen (zonder bridge) heb je een SmartThings hub nodig. Deze biedt een relatief beperkte keuze uit apparaten. In de app automatiseer je acties en scenarios. Zo schakel je bijvoorbeeld lampen in op een vast tijdstip of activeer je apparaten door ‘movie time’ te selecteren.

Gebruik meerdere schermen

Meerdere schermen

Een groot voordeel van SmartThings is de integratie van het systeem in verschillende producten van Samsung. Hierdoor is je slimme huis via allerlei soorten schermen te bedienen. SmartThings zit in telefoons, tablets, televisies, slimme koelkasten en smartwatches van Samsung. Je gebruikt dus niet alleen de app op je telefoon. Dim bijvoorbeeld de lampen via de televisie, nadat je op de bank ploft om een film te kijken.

Bixby

Bixby

Bixby is de Engelstalige spraakassistent van Samsung. Dankzij Bixby hoef je SmartThings niet op te starten om je slimme huis aan te sturen. Bixby is wat minder bekend dan Alexa, Google of Siri. Toch zit Bixby in meer apparaten dan je denkt, zoals alle Samsung telefoons en veel slimme televisies. Dankzij deze integratie koppel je heel eenvoudig je telefoon aan de televisie. Daarnaast helpt Bixby bijvoorbeeld met agenda afspraken, het afspelen van muziek of het inschakelen van routines.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen