The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Daan

Hoe bestuur je jouw smart home?

De slimme apparaten in je huis zijn op verschillende manieren te bedienen. Met de app zet je een slim product aan of uit, maar er zijn meer opties mogelijk. Gebruik fysieke knoppen, automatiseer je huis met sensoren of koppel apparaten aan een hub met stembediening. In dit artikel vertellen we je meer over de manieren waarop je jouw smart home bestuurt.

Smartphone app

Smartphone app

Ieder slim apparaat beschikt over een app, waarmee je verschillende dingen instelt. Zo dim je de slimme verlichting, verhoog je de temperatuur van je thermostaat of bekijk je de beelden van je ip-camera. Het apparaat of de bijbehorende bridge maakt verbinding met de app, waarna jij op je telefoon handelingen uitvoert. Zijn je slimme producten allemaal compatibel met hetzelfde platform (bijvoorbeeld Google Assistent)? Dan stuur je alles aan vanuit één app en heb je geen losse apps meer nodig.

Stuureenheden

Stuureenheid dimmer

Stuureenheden zijn fysieke knoppen die je koppelt aan jouw slimme apparatuur. Denk hierbij aan afstandsbedieningen, dimmers of schakelaars. Vaak koppel je zo’n stuureenheid in dezelfde app als je slimme producten, waarna je bepaalt welke actie de knop in gang zet. Dimmers zijn doorgaans alleen geschikt voor slimme verlichting, maar er zijn ook knoppen met meer opties. Hiermee stel je bijvoorbeeld in dat je voor het slapen met één druk op de knop al je slimme apparaten uitschakelt.

Sensoren

Smart home sensor

Door sensoren aan jouw slimme verlichting te koppelen zorg je voor nog meer gemak in huis. Als je ‘s nachts naar de wc moet, is het bijvoorbeeld prettig dat de lampen op jouw beweging reageren. Je hoeft dan niet meer naar een lichtknop te zoeken. Hang verschillende bewegingssensoren in huis op en zorg zo dat in iedere kamer het licht aanspringt bij jouw binnenkomst.

Stembesturing

Smart home hub

Een centraal platform met stembediening, zoals Google Assistent of Amazon Alexa, biedt nog meer mogelijkheden. Wanneer jouw slimme apparaten aan hetzelfde platform te koppelen zijn, bedien je ze allemaal met je stem. Je hebt hier alleen een slimme speaker of smart home hub voor nodig. Koppel de producten in de Google Home app en geef commando’s aan je Nest Hub of Sonos speaker. Zo stuur je alles aan zonder je telefoon, een schakelaar of sensoren nodig te hebben.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen