The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Maddeleen

Wat zijn de verschillende technieken van AEG ovens?

AEG ovens hebben verschillende handige technieken. Denk hierbij aan bakplaten die jouw gerechten nog beter afbakken, Connected Cooking, of de pyrolyse functie die jouw oven grondig reinigt. Ook geven we uitleg over verschillende modellen zoals de SteamBake, SteamCrisp, SteamBoost, SteamPro en CombiQuick. In dit artikel leggen we deze technieken duidelijk aan je uit.

Technieken van AEG ovens

AEG oven in keuken

AEG ovens zijn uitgerust met handige technieken die je een handje helpen in de keuken. In dit artikel lees je hoe je jouw oven reinigt met de pyrolyse stand en geven we je uitleg over Connected Cooking. Daarnaast geven we informatie over het verschil tussen SteamBake, SteamCrisp, SteamBoost, SteamPro en CombiQuick. En vertellen we meer over de AirFry en de Easy2Clean bakplaten van AEG.

Vuil verbranden op hoge temperatuur

Oven met pyrolyse

Veel AEG ovens hebben pyrolyse. Dit is een schoonmaaksysteem dat vuil en vet verbrandt op hoge temperatuur. Voordat je de pyrolyse functie start verwijder je de roosters en de geleiders uit de ovenruimte. Daarna kies je P1 voor lichte reiniging of P2 voor hardnekkig vuil en aangekoekte resten. P1 duurt 1,5 uur en P2 duurt 3 uur. Als de oven is afgekoeld, veeg je de as op met een vochtige doek.

Hulp bij het koken met Connected Cooking

AEG app voor oven

Wanneer je je oven via wifi verbindt met de My AEG Kitchen App op je smartphone, controleer je de voortgang van je gerecht op je telefoon. Zo hou je de tijd en temperatuur in de gaten of pas je deze aan terwijl jij in de tuin zit. In de app vind je ook bereidingstips en inspiratie voor recepten.

Verschil in stoomovens

De stoomovens verschillen van elkaar op bepaalde gebieden. Zo heeft de SteamBake een inkeping voor water maar hebben de SteamCrisp, SteamBoost en de SteamPro een hervulbaar waterreservoir. Met de SteamPro bereik je professionele resultaten terwijl de SteamBake alleen aan het begin van het bakproces stoom toevoegt. Manon legt in deze video nog een keer duidelijk uit wat het verschil is tussen AEG stoomovens.

SteamBake: Brood knapperig afbakken met stoom

Muffins uit een SteamBake oven

Een SteamBake oven is een multifunctionele heteluchtoven met stoom ondersteuning. Op de bodem van de oven zit een kleine inkeping waar je 100 milliliter water in giet. Het water verdampt in de eerste minuten, waardoor er stoom ontstaat. Deze vochtige lucht zorgt voor een gelijkmatige verwarming en maakt je broodjes krokant van buiten en zacht van binnen. Ook halffabrikaten zoals bladerdeeghapjes en appelflappen komen lekkerder uit de oven. Daarnaast hebben deze modellen een pyrolyse functie die je oven reinigt.

SteamCrisp: Gerechten bereiden met stoom

Kip uit een SteamCrisp oven

Ook de SteamCrisp is een multifunctionele heteluchtoven met geïntegreerde stoomfunctie. Aan de buitenkant zit een reservoir dat je vult met water. Zo voegt de oven tijdens het hele bakproces water toe aan je maaltijd. Is het reservoir leeg, dan krijg je een seintje. Met de oven braad je kip en verwarm je de kliekjes van gisteren terwijl de smaak en structuur hetzelfde blijft. Dit duurt ongeveer 10 minuten langer dan bij een magnetron, maar maakt je eten veel lekkerder.

SteamBoost: Gerechten met stoomschalen bereiden

Vis uit een SteamBoost oven

De SteamBoost heeft net als de SteamCrisp een waterreservoir aan de buitenkant. Je ontvangt stoomschalen waarmee je volledige gerechten bereidt. Hiermee verwarm je zalm en broccoli of pocheer je vis zonder dat er smaakoverdracht plaatsvindt. De smaak blijft zo beter en de vitaminen en mineralen gaan niet verloren. Ook heb je minder afwas omdat je alle ingrediënten samen in de ovenschaal plaatst. In de stoomoven bereid je daarnaast ook knapperig brood, mals vlees, crème brûlée en rijst.

SteamPro: Op hoog niveau maaltijden stomen

Vlees uit een SteamPro oven

Met de SteamPro kook je als een topchef. De oven heeft een groter uitneembaar waterreservoir aan de buitenkant. Je bereidt gerechten met 100% stoom of hetelucht in combinatie met hoge, medium of lage vochtigheid. Met Steamify selecteer je de gewenste temperatuur, de oven voegt dan automatisch de optimale hoeveelheid stoom toe. Met de oven bereid je gerechten ook sous-vide of gebruik je de voedingssensor die de kerntemperatuur van je gerecht in de gaten houdt.

CombiQuick: Maaltijden verwarmen op hoog niveau

Groente en vis uit een CombiQuick oven

De compacte CombiQuick oven combineert hetelucht met de snelheid van een magnetron. Je bereidt, grilt, verwarmt en ontdooit je gerechten op hetzelfde hoge niveau als bij een groter model. De warme lucht circuleert gelijkmatig en consistent door de ovenruimte dankzij multi hetelucht. Hierdoor warmt de oven sneller op en vermindert de bereidingstemperatuur met 20%.

Handige bakplaten

Easy2Clean bakplaat met broodjes

Met de AirFry bakplaat van AEG bak je ovenfriet knapperig en goudbruin. Doordat er gaatjes in de bakplaat zitten, komt de warme lucht ook aan de onderkant van je gerecht. Dit zorgt ervoor dat alles even gaar en knapperig wordt. Daarnaast heeft AEG ook een Easy2Clean Emaille bakplaat met een speciale keramische anti-aanbaklaag. Bij deze bakplaat gebruik je geen bakpapier. Ook maak je deze na gebruik gemakkelijk schoon. De bakplaten passen alleen in AEG en Zanussi ovens.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen