The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Devon

Wat voor soort oven heb ik nodig?

Een combi oven, stoomoven of misschien toch een heteluchtoven: welke oven past er eigenlijk het beste bij jou? Het kiezen van het juiste type oven is een lastige klus. In dit artikel leg ik uit welke type oven bij welke gebruikssituatie past. Zo weet je zeker dat je een oven kiest die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

In het kort

  • Je bent op zoek naar een basis oven om mee te bakken: Ovens met alleen boven- en onderwarmte.
  • Je kookt graag grote, uitgebreide maaltijden in je oven: Heteluchtoven
  • Je wilt oven- en microgolfovengerechten bereiden: Combi oven
  • Je wilt graag dat smaak en vitamines behouden blijven: Stoomoven

Alleen bakfunctie

Open oven met taart

Wil jij voornamelijk taarten en broden bakken in je oven? Kies dan voor een oven met alleen boven- en onderwarmte. Dan krijg je een degelijke bakoven zonder toeters en bellen. Dit type oven laat je taarten gelijktijdig verwarmen en rijzen. Zo is jouw appeltaart net zo lekker en mooi als die je oma altijd maakte.

Heteluchtfunctie

2 ovens die eten bereiden

Een heteluchtoven verspreidt warme lucht door de gehele ovenruimte, zodat je op meerdere inschuifhoogtes tegelijk kan bakken. Handig als je meerdere ovenschalen tegelijk bereidt. Ook grote gerechten maak je gemakkelijk klaar met een heteluchtoven: zo zet je tijdens de feestdagen een perfect gegaarde kalkoen op tafel.

Microgolfovenfunctie

Oven met een bakje erin

Je twijfelt tussen een oven en microgolfoven, maar je hebt eigenlijk maar plek voor één apparaat in je keuken. Kies dan voor een combi oven. Dit type oven heeft alle ovenfuncties in huis, maar beschikt daarnaast ook over een microgolfovenfunctie. Zo bak je niet alleen heerlijke taarten in je combi oven, maar warm je ook kant-en-klaar maaltijden op en ontdooi je etenswaren met de microgolfovenfunctie.

Stoomfunctie

Een stoomoven zet water om in stoom om je gerechten mee te garen. De smaak, vitamines en de vorm van je eten blijven zo beter behouden. Je hebt stoomovens met gedeeltelijke stoom en stoomovens met volwaardige stoom. De eerste voegt stoom aan het begin van de bereiding toe en is met name geschikt voor het bakken van broden of taarten. Wil je ook volledige gerechten gaar stomen? Kies dan een oven met volwaardige stoom. Wil je over een stoomfunctie én ovenfuncties beschikken, kies dan een combi stoomoven.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen