Wat voor soort oven heb ik nodig?
In het kort
- Je bent op zoek naar een basis oven om mee te bakken: Ovens met alleen boven- en onderwarmte.
- ** Je kookt graag grote, uitgebreide maaltijden in je oven**: Heteluchtoven
- Je wilt oven- en microgolfovengerechten bereiden: Combi oven
- ** Je wilt graag dat smaakt en vitamines behouden blijven**: Stoomoven
Alleen bakfunctie
Wil jij voornamelijk taarten en broden bakken in je oven? Kies dan voor een oven met alleen boven- en onderwarmte. Dan krijg je een degelijke bakoven zonder toeters en bellen. Dit type oven laat je taarten gelijktijdig verwarmen en rijzen. Zo is jouw appeltaart net zo lekker en mooi als die je oma altijd maakte.
Heteluchtfunctie
Een heteluchtoven verspreidt warme lucht door de gehele ovenruimte, zodat je op meerdere inschuifhoogtes tegelijk kan bakken. Handig als je meerdere ovenschalen tegelijk bereidt. Ook grote gerechten maak je gemakkelijk klaar met een heteluchtoven: zo zet je tijdens de feestdagen een perfect gegaarde kalkoen op tafel.
Microgolfovenfunctie
Je twijfelt tussen een oven en microgolfoven, maar je hebt eigenlijk maar plek voor één apparaat in je keuken. Kies dan voor een combi oven. Dit type oven heeft alle ovenfuncties in huis, maar beschikt daarnaast ook over een microgolfovenfunctie. Zo bak je niet alleen heerlijke taarten in je combi oven, maar warm je ook kant-en-klaar maaltijden op en ontdooi je etenswaren met de microgolfovenfunctie.
Stoomfunctie
Een stoomoven zet water om in stoom om je gerechten mee te garen. De smaak, vitamines en de vorm van je eten blijven zo beter behouden. Je hebt stoomovens met gedeeltelijke stoom en stoomovens met volwaardige stoom. De eerste voegt stoom aan het begin van de bereiding toe en is met name geschikt voor het bakken van broden of taarten. Wil je ook volledige gerechten gaar stomen? Kies dan een oven met volwaardige stoom. Wil je over een stoomfunctie én ovenfuncties beschikken, kies dan een combi stoomoven.