The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Maddeleen

Wat voor soort oven heb ik nodig?

Welke oven past het beste bij je? Een combi oven, een heteluchtoven of misschien toch een stoomoven? Het kiezen van het juiste type oven is best ingewikkeld. In dit artikel leggen we uit welke type oven bij welke gebruikssituatie past. Zo weet je zeker dat je een oven kiest die aansluit op jouw wensen.

Oven kiezen

Oven in kastje

Er zijn veel verschillende ovens. Hoe kies je het model dat bij jou past? In dit artikel helpen we je bij deze keuze. Vraag jezelf het volgende af:

  • Bak je voornamelijk?
  • Wil je meerdere gerechten tegelijk bereiden?
  • Heb je een microgolfovenstand nodig?
  • Wil je gerechten bereiden met stoom?
  • Wil je naast stoom ook ovenfuncties?

Bak je voornamelijk?

Open oven met taart

Wil jij voornamelijk taarten en broden bakken in je oven? Kies dan voor een oven met alleen boven- en onderwarmte. Dan krijg je een degelijke bakoven zonder toeters en bellen. Dit type oven laat je taarten gelijktijdig verwarmen en rijzen. Zo is jouw appeltaart net zo lekker en mooi als die je oma altijd maakte.

Wil je meerdere gerechten tegelijk bereiden?

2 ovens die eten bereiden

Een heteluchtoven verspreidt warme lucht door de gehele ovenruimte, zodat je op meerdere inschuifhoogtes tegelijk bakt. Handig, wanneer je meerdere ovenschalen tegelijkertijd bereidt. Ook grote gerechten maak je gemakkelijk klaar met een heteluchtoven: zo zet je tijdens de feestdagen een perfect gegaarde kalkoen op tafel.

Heb je een microgolfovenstand nodig?

Oven met een bakje erin

Je twijfelt tussen een oven en microgolfoven, maar je hebt eigenlijk maar ruimte in je keuken voor één apparaat. Kies dan voor een combi oven. Dit type heeft alle ovenfuncties en beschikt daarnaast over een microgolfovenfunctie. Zo bak je niet alleen heerlijke taarten, maar warm je ook kant-en-klaar maaltijden op en ontdooi je etenswaren.

Wil je gerechten bereiden met stoom?

Een solo stoomoven zet water om in stoom waarmee je gerechten gaart. De smaak, vitamines en structuur van je eten behoud je zo beter. Er zijn stoomovens met gedeeltelijke stoom of volwaardige stoom. De eerste voegt stoom toe aan het begin van de bereiding en is vooral geschikt voor het bakken van broden of taarten. Wil je volledige gerechten stomen? Kies dan een oven met volwaardige stoom. Een solo stoomoven heeft geen standaard ovenfuncties en is dus alleen handig wanneer je al een gewone oven hebt.

Wil je naast stoom ook ovenfuncties?

Asperges in stoomoven

Een combi stoomoven maakt net als een solo stoomoven gebruik van stoom. Zo bereid je jouw eten op een gezonde manier. Je bereidt bijvoorbeeld groenten, vlees en deeg. Naast de stoomfunctie heeft de oven ook alle standaard ovenfuncties. Zo heb je alle bereidingssystemen in een apparaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen