The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Wat voor soort oven heb ik nodig?

Een combi oven, stoomoven of misschien toch een heteluchtoven: welke oven past er eigenlijk het beste bij jou? Het kiezen van het juiste type oven is een lastige klus. In dit artikel leg ik uit voor welke gebruikssituatie, welke type oven het meest geschikt is. Zo weet je zeker dat je een oven kiest die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

In het kort

  • Je bent op zoek naar een basis oven om mee te bakken: Ovens met alleen boven- en onderwarmte.
  • ** Je kookt graag grote, uitgebreide maaltijden in je oven**: Heteluchtoven
  • Je wilt oven- en microgolfovengerechten bereiden: Combi oven
  • ** Je wilt graag dat smaakt en vitamines behouden blijven**: Stoomoven

Alleen bakfunctie

Wil jij voornamelijk taarten en broden bakken in je oven? Kies dan voor een oven met alleen boven- en onderwarmte. Dan krijg je een degelijke bakoven zonder toeters en bellen. Dit type oven laat je taarten gelijktijdig verwarmen en rijzen. Zo is jouw appeltaart net zo lekker en mooi als die je oma altijd maakte.

Heteluchtfunctie

Een heteluchtoven verspreidt warme lucht door de gehele ovenruimte, zodat je op meerdere inschuifhoogtes tegelijk kan bakken. Handig als je meerdere ovenschalen tegelijk bereidt. Ook grote gerechten maak je gemakkelijk klaar met een heteluchtoven: zo zet je tijdens de feestdagen een perfect gegaarde kalkoen op tafel.

Microgolfovenfunctie

Je twijfelt tussen een oven en microgolfoven, maar je hebt eigenlijk maar plek voor één apparaat in je keuken. Kies dan voor een combi oven. Dit type oven heeft alle ovenfuncties in huis, maar beschikt daarnaast ook over een microgolfovenfunctie. Zo bak je niet alleen heerlijke taarten in je combi oven, maar warm je ook kant-en-klaar maaltijden op en ontdooi je etenswaren met de microgolfovenfunctie.

Stoomfunctie

Een stoomoven is een oven met stoomfunctie. De oven zet bij warmte water om in stoom waarmee je verschillende gerechten bereidt. Je denkt bij stoomovens waarschijnlijk vooral aan het bereiden van vis en groentes. Maar wist je dat je er ook baksels in kunt maken, met een beter bakresultaat? Smaak, vitamines en de vorm van je eten blijven behouden zodat je eten smaakvoller is en er mooier uitziet. Benieuwd naar alle soorten stoomovens? Lees dan het adviesartikel hierover.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.572 beoordelingen