The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Welke RAM geheugen kloksnelheid heb je nodig?

Wanneer je RAM-geheugen wilt kopen, kom je veel verschillende termen tegen. Een daarvan is kloksnelheid. Die bepaalt hoe snel het werkgeheugen gegevens verwerkt. De kloksnelheid van extra RAM-geheugen moet gelijk zijn aan die van je huidige RAM-geheugen. Bij een nieuwe pc wordt de maximale kloksnelheid bepaald door het moederbord.

Werkgeheugen uitbreiden in je computer

RAM geheugen werkgeheugen uitbreiden

Wil je het RAM-geheugen uitbreiden in je laptop of desktop? Houd dan rekening met het werkgeheugen dat nu geïnstalleerd is. De kloksnelheid van je nieuwe geheugen moet exact overeenkomen met dat van je huidige geheugen voor een goede samenwerking. Dit is zo omdat de modules met elkaar samen werken en daarom synchroon moeten lopen. Wijkt de snelheid af, dan is dat niet meer zo en dit heeft een prestatievermindering tot gevolg.

Hoe check ik de kloksnelheid van mijn computer?

Kloksnelheid computer macOS

Het checken van de kloksnelheid van het geheugen dat nu is geïnstalleerd, controleer je eenvoudig.

Op Mac: Klik linksboven op het Apple-logo. Navigeer vervolgens naar 'over deze Mac'. In het volgende scherm zie je welke snelheid je geheugen heeft. Dit is het getal voor 'MHz'.

Op Windows: Druk de toetsen Ctrl + Shift + Esc gelijktijdig in. Klik in het volgende scherm op 'Prestaties' en vervolgens op 'Geheugen'. Aan de rechterkant onderaan zie je de kloksnelheid.

Werkgeheugen voor een nieuwe pc

Werkgeheugen RAM geheugen nieuwe pc

Je haalt het meeste uit het werkgeheugen in een nieuwe pc als je werkgeheugen met de maximaal mogelijke kloksnelheid installeert. Dit betekent niet dat je zomaar het snelste werkgeheugen dat beschikbaar is op je moederbord plaatst. De kloksnelheid wordt namelijk beperkt door je moederbord. Check hiervoor de specificaties van jouw moederbord.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen