The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Amber

Hoe waterdicht is mijn Samsung smartphone

Steeds meer Samsung smartphones zijn waterdicht. Maar hoe waterdicht is elk model precies? Waar de Samsung Galaxy S5 een korte regenbui overleeft, dompel je de Galaxy S8 met gemak 30 minuten volledig onder. Soms worden beide smartphones bestempeld als waterdicht, wat verwarrend kan zijn. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe waterdicht jouw Samsung toestel precies is.

In het kort

IP certificering Mate van waterdichtheid
S5 IP67 30 minuten in op 1 meter diepte
S6 Geen Niet waterbestending
S7 en S7 Edge IP68 30 minuten op 1,5 meter diepte
S8 en S8 Plus IP68 30 minuten op 1,5 meter diepte

Hoe controleer ik of mijn smartphone waterdicht is?

Samsung telefoon waterdicht

Kijk eerst of je toestel een IP certificering heeft. Je herkent de certificering aan de letters 'IP' gevolgd door 2 cijfers. Het tweede cijfer geeft de waterdichtheid van je smartphone aan. IP67 en IP68 zijn de meest voorkomende IP certificeringen, zo ook bij Samsung. Controleer daarnaast onder welke condities de waterdichtheid van je Samsung telefoon is getest. Wil je meer weten over deze condities en de verschillende IP gradaties? Bekijk dan onze adviespagina.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 is met zijn IP67 certificering bestand tegen water. Deze certificering houdt in dat je deze smartphone zonder problemen voor maximaal 30 minuten in 1 meter diep water houdt. Samsung heeft het toestel waterbestendig gemaakt door een waterdichte, rubberen rand aan de binnenzijde van de S5 toe te voegen. Hierdoor overleeft de telefoon een hevige regenbui of een plons in de wc, maar het is niet de bedoeling dat je met het toestel gaat duiken.

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

In tegenstelling tot hun voorganger, de Samsung Galaxy S5, zijn de S6 en S6 Edge niet bestand tegen water. Samsung focuste zich bij de S6 serie op een stevigere behuizing. Het gebruik van metaal in de behuizing bemoeilijkte het waterdicht maken van het toestel, waardoor Samsung besloot dit te laten schieten. Het is dus niet verstandig om met deze smartphone te bellen als je in een hevige regenbui loopt. Ook overleeft je telefoon een duik in de zee of het zwembad niet.

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Is je toestel in de wc of in het zwembad gevallen? Geen paniek. De Galaxy S7 en S7 Edge overleven deze ongelukjes. Ze hebben een IP68 certificering, wat volgens Samsung betekent dat ze 30 minuten op 1,5 meter diepte kunnen overleven. Hierdoor schiet je onder water ook gewoon scherpe plaatjes. Tegen voortbewegend water, zoals golven of een waterval, zijn ze echter niet bestand. Daarnaast moet je ze ook niet blootstellen aan zout water of warm water met zeep.

Samsung Galaxy S8 en S8 Plus

Samsung Galaxy S8 en S8 Plus

In het zwembad springen met je Galaxy S8 in je hand is geen probleem. Ook maak je er onder water gewoon foto's mee. Dit komt doordat de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus net zoals de Samsung S7 een IP68 certificering hebben. Samsung heeft de waterdichtheid getest door de toestellen 30 minuten in water van 1,5 meter diep te houden. Net als de S7 moet je de S8 niet blootstellen aan zout water, warm water met zeep of golven.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.452 beoordelingen