The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Welk type lens gebruik ik voor sportfotografie?

Sportfotografie is een type fotografie dat vraagt om specifieke lenzen. Aan de zijlijn van het sportveld moet je natuurlijk wel voldoende zoom hebben om de sporters beeldvullend vast te leggen. In dit artikel vind je lenzen die deze eigenschap hebben. Lees snel verder en ontdek welke lens het beste bij welke sport past.

Telelens

Telelens

Bij het maken van sportfoto's wil je dat alle aandacht naar de sporters gaat. Door alleen het onderwerp scherp te houden in de foto's, komt de nadruk hier van nature op te liggen. Dit effect bereik je met een groot diafragma waarmee je een kleine scherptediepte krijgt. Maar omdat je sporters niet van dichtbij kunt fotograferen, heb je een zoomlens nodig om ze dichterbij te halen. Met een 70-200mm f/2.8 lens sla je 2 vliegen in 1 klap.

Supertelelens

Supertelelens

Voetbalfotografen leggen graag de expressies van de spelers vast. Omdat ze langs de zijlijn moeten blijven staan, gebruiken deze fotograferen een supertelelens. Hiermee haal je onderwerpen die ver weg staan ontzettend dichtbij. Zodat ze toch nog een portret kunnen schieten. Er bestaan supertelelenzen met een brandpuntsafstand tot wel 600mm. Dit zijn lenzen voor de professional die werk maakt van sportfotografie. Vanwege het zware gewicht worden supertelelenzen altijd op een statief gezet.

Standaardlens met zoom

Standaardlens met zoom

Soms is een telelens of supertelelens misschien niet de beste keuze voor sportfotografie. Voor het maken van foto's tijdens bijvoorbeeld een atletiekevenement leg je veel verschillende onderdelen vast. Deze onderdelen vragen om diverse brandpuntsafstanden. In dit geval kies je voor een standaardlens met zoom, met een brandpuntsafstand van bijvoorbeeld 50-100mm. Zo kun je nog alle kanten op. De geavanceerde standaardlenzen voor sportfotografie worden niet langer tijdens het zoomen. Zo blijft de lens redelijk compact en handzaam.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen