The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Margot

2 oplossingen voor wifi in de auto

Breng je veel tijd door in de auto? En wil je overal en altijd verbonden zijn met draadloos internet? Dan is wifi in de auto een must. Steeds meer autofabrikanten bieden je de optie om wifi in te bouwen. In dit artikel laat ik je 3 verschillende manieren zien om wifi in de auto te krijgen.

Mobiele wifi

Voor een draadloos netwerk buiten je huis, ben je aangewezen op mobiel internet. Mobiele wifi werkt via 3G of 4G. Net als bedraad internet kan mobiele wifi niet sneller zijn dan de verbinding waar het internet vandaan komt. Voor whatsappen, mailen en surfen naar nieuwssites en blogs heb je voldoende aan 3G snelheid. Ben je van plan om muziek of video's te streamen? Dan raad ik 4G of 4G+ aan. Je kunt hiervoor een data abonnement afsluiten of een prepaid datasimkaart gebruiken. Dat laatste is vooral handig wanneer je buiten Nederland rijdt, zodat je geen hoge kosten maakt.

1. Wifi via draagbare router

Draagbare router

Een mifi router is een mobiele wifi router waarmee je 'jouw wifi' overal met je meeneemt. Een mifi router kan vaak tot wel 20 apparaten van wifi voorzien. Doordat je in een mifi een simkaart plaatst, heb je geen netwerkkabel nodig. Ook een stroomkabel is niet nodig, omdat een mifi router een accu heeft. Een mifi router met usb poort is vaak ook als powerbank te gebruiken. Zo neem je jouw wifi ook buiten de auto met je mee. Bijvoorbeeld naar een zakelijke bespreking of een ontspannen dagje aan het strand.

2. Wifi via usb wifi dongle

USB Dongle

Heeft jouw auto geen sigarettenaansteker, maar wel een usb-poort? Plug dan een wifi dongle in de usb-poort om je auto van wifi te voorzien. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de dongle rechtstreeks in je laptop te steken. Heb je al een wifi dongle, maar geen usb-poort in de auto? Gebruik dan een autolader om de dongle op aan te sluiten.

Liever wifi via je telefoon?

Gebruik je liever de databundel van je telefoon? Maak dan een wifi hotspot aan en deel de verbinding vanaf je smartphone. Via de tethering functie deel je het 3G of 4G signaal van je telefoon met anderen.

Let op: de antenne van je telefoon is vaak minder sterk dan die van een wifi apparaat.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen