The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Wifi werkt niet goed

Niets zo vervelend als wifi die niet optimaal werkt. Je ontvangst is onvoldoende, je snelheid niet goed of de verbinding is instabiel. Wat de oorzaak ook is, de gevolgen zijn hetzelfde: de serie die je streamt moet vaak bufferen, downloads gaan traag, je mail wil maar niet binnenkomen en je telefoon springt naar 4G. Op deze pagina leg ik je uit hoe je jouw huidige draadloze verbinding verbetert.

1. Lokaliseer het probleem

Lokaliseer het probleem

Om te ontdekken hoe je jouw wifi verbinding het beste optimaliseert, moet je eerst weten waar én wanneer het probleem speelt. Daaruit volgt namelijk de oplossing:

  • Sluit een netwerkkabel aan tussen de router van je provider en je pc, is je verbinding nog niet optimaal? Neem dan contact op met je provider.
  • Gaat het internetten via de netwerkkabel wel goed, maar heb je een matige verbinding als je in een andere kamer of andere verdieping aan het internetten bent? Dan kan het bereik van je draadloze netwerk beter.
  • Speelt het probleem ook als je in de buurt van je router bent, maar wanneer veel andere mensen aan het internetten zijn? Dan kan je router het aantal apparaten niet aan óf is de stabiliteit het probleem.

2. Optimaliseer het bereik van je router

Optimaliseer het bereik

Staat je router in de meterkast, terwijl je vooral 2 kamers verderop óf op een andere verdieping wilt internetten? Dan kun je het bereik van je wifi optimaliseren door de router te verplaatsen. Ook een wifi versterker verbetert het bereik, net als het veranderen van het draadloze kanaal.

3. Optimaliseer de snelheid en stabiliteit van je router

Optimaliseer de snelheid

Is je draadloze verbinding meestal voldoende, maar moeten films af en toe toch ineens flink bufferen? Verbeter dan de stabiliteit en snelheid van je router. Zorg bijvoorbeeld dat jouw apparaten altijd verbonden zijn met het snelste netwerk of geef Netflix altijd voorrang. Steeds meer routers hebben geavanceerde opties om de stabiliteit beter te maken.

4. Verbind meer apparaten met je router

Verbind meer apparaten

Heb je alle tips hierboven opgevolgd, maar is je draadloze verbinding nog steeds niet optimaal? Dan zijn er wellicht te veel apparaten verbonden met je netwerk. Op minder krachtige routers, zoals die van je provider, sluit je meestal niet meer dan 10 apparaten tegelijk aan. Kies voor een router met een krachtige processor om meer apparaten te verbinden. Op middenklasse routers sluit je meer dan 10 apparaten aan. Topklasse routers hebben een krachtige processor, waardoor je meer dan 20 apparaten tegelijk verbindt met wifi.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen