The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Chiara

4 tips hoe je jouw wasgoed snel droogt

Nadat je favoriete outfit weer schoon uit de wasmachine komt, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk aantrekken. De was doen. Het kan niet snel genoeg! Om je wasgoed sneller te drogen, droog je met een minder volle trommel. Of op een hogere temperatuur. Lees hier een aantal tips waarmee je sneller je was droogt.

Aan de slag met het snel drogen van je wasgoed

Snel drogen

Om je wasgoed zo snel en efficiënt mogelijk te drogen, hebben we een aantal tips.

  • Tip 1: scheid je wasgoed
  • Tip 2: stop de trommel niet te vol
  • Tip 3: gebruik een snel droogprogramma
  • Tip 4: droog op een hogere temperatuur

Tip 1: scheid je wasgoed

Wasgoed scheiden

Om je wasgoed zo efficiënt mogelijk te drogen, scheidt je deze op type stof. Zo zitten je T-shirts niet bij je dikke badhanddoeken. Dikke stoffen hebben meer tijd nodig om te drogen, waardoor het droogprogramma een stuk langer duurt. Doe je al je favoriete katoenen shirts bij elkaar in de trommel? Dan drogen ze niet alleen sneller, maar ook beter. Het droogprogramma duurt dan niet langer dan je shirts nodig hebben, waardoor je kleding langer mooi blijft.

Tip 2: stop de trommel niet te vol

Geen volle trommel

Heb je een warmtepomp droogkast en wil je je kleding snel drogen? Stop de trommel dan voor een gedeelte vol. Een warmtepomp droogkast gebruikt geen verwarmingselement, waardoor de droogtemperatuur lager is. Dit is een stuk beter voor je wasgoed, maar het duurt ook langer voordat het droog is. Als je minder wasgoed in één keer droogt, komt er meer lucht bij je kleding. Zo trek je je outfit snel weer aan.

Tip 3: gebruik een snel droogprogramma

Snel droogprogramma

Sommige wasdrogers hebben een speciaal snelprogramma. Dit programma droogt een aantal kledingstukken meestal binnen een uur of soms zelfs binnen 30 minuten. Dat is handig wanneer je slechts één outfit snel wilt drogen. Zo zijn je favoriete broek, T-shirt en overhemd snel klaar voor je etentje.

Tip 4: droog op een hogere temperatuur

Om je kleding snel te drogen, helpt een hogere droogtemperatuur. Heb je een condensatiedroogkast? Dan is de droogtemperatuur standaard hoger dan bij een warmtepomp droogkast. Dit komt door het verwarmingselement. Heb je een warmtepomp droogkast? Kijk dan of je een speciaal warm programma hebt. Bijvoorbeeld een anti-allergie programma voor dikke stoffen of een handmatig droogprogramma met warme lucht. Let er wel op dat warme lucht minder goed is voor je kleding. Droog je delicate wasgoed liever niet te heet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen