The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Stan

Hoe sluit ik mijn draadloze koptelefoon aan op mijn tv?

Voordat je tv kunt kijken met je koptelefoon, moet je deze eerst met je tv verbinden. Dit artikel gaat je daar stap voor stap bij helpen.

Voorbereiding

Er zijn een aantal belangrijke dingen om te weten voordat we beginnen met de installatie:

  • De installatie duurt ongeveer 10 minuten.
  • De speakers van je tv worden uitgeschakeld.
  • Plaats het zendstation op een logische plek naast je tv. Zorg ervoor dat een ander draadloos apparaat op minimaal 50 centimeter afstand staat, om storingen te voorkomen.

Stap 1: plaats batterijen in je koptelefoon

plaats batterijen in je koptelefoon

Draai of klik de kussens van je oorschelp los om de batterijen in de koptelefoon te doen. Doe de koptelefoon in het oplaadstation en sluit deze aan op het stroomnetwerk. Schakel de koptelefoon uit en laad de koptelefoon de eerste keer ongeveer 16 uur op. Sommige koptelefoons hebben een led lampje dat groen wordt zodra de koptelefoon volledig is opgeladen. Als je koptelefoon dit niet heeft, houd je na de eerste keer ongeveer 3 tot 4 uur oplaadtijd aan.

Stap 2: verbind het zendstation met de tv of receiver

Sluit het zendstation aan op het stopcontact en verbind deze met je tv of receiver. Dit kan met een RCA-, 3,5mm- of optische kabel. Deze ingangen bevinden zich vaak aan de zij- of achterkant van de tv.

Stap 3: verbinding maken met het zendstation

Optie 1: koptelefoon met een (auto) tuning knop

Druk op de (auto) tuning knop op je koptelefoon. De koptelefoon zoekt nu een verbinding met het zendstation.

Optie 2: koptelefoon met schakelaar

Je koptelefoon en zendstation bevatten een frequentie schakelaar, bestaande uit een aantal knoppen. Stel de schakelaar van de koptelefoon en zendstation op hetzelfde kanaal in. Als je bijvoorbeeld op het zendstation kanaal 1 instelt, moet je ook op je koptelefoon instellen kanaal 1 instellen.

Optie 3: koptelefoon met handmatige frequentie instelling

De koptelefoon heeft een schuif of draaiknopje waarmee je de radiofrequentie afstelt totdat je geruisloos geluid van je tv hoort.

Stap 4: pas het volume aan

Zet het volume van je koptelefoon op de hoogste stand. Stel vervolgens met de afstandsbediening van je tv het gewenste volume in. Doe het in deze volgorde, zodat je voorkomt dat de tv te hard staat wanneer je tv wilt kijken via de speakers.

Let op: er komt geen geluid meer uit de speaker van je tv als het zendstation via een RCA of 3,5mm kabel is verbonden met je tv. Bij een optische aansluiting hoor je zowel geluid uit je tv als uit je koptelefoon.

Je bent klaar!

Vanaf nu kijk je ongestoord televisie met je koptelefoon. Als je het geluid weer uit de speakers van je televisie wil horen, haal je de aansluiting los van je televisie.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen