The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

De voor- en nadelen van een all-in-one pc

Bij een all-in-one pc is de computer volledig weggewerkt in de monitor. Daarmee is het een interessant alternatief voor de traditionele combinatie van een losse desktop met een beeldscherm. Om erachter te komen of een all-in-one pc ook iets voor jou is, hebben we de grootste voor- en nadelen onder elkaar gezet.

In het kort

Pluspunten Minpunten
Alle onderdelen werken goed samen Upgraden is lastiger
Het ziet er stijlvol en opgeruimd uit Iets kapot? Alles vervangen
Je hebt minder ruimte nodig

Alle onderdelen werken goed samen

De naam zegt het al; een all-in-one is een samensmelting van een desktop en een monitor, met in veel gevallen ook nog een webcam en speakers. Omdat al die onderdelen een geheel vormen, werken ze goed samen. Ook het installeren is hierdoor een stuk makkelijker dan wanneer je kiest voor een pc met een losse monitor.

Het ziet er stijlvol en opgeruimd uit

Een all-in-one heeft een mooi design, zeker in vergelijking met de meestal veel lompere en saaiere computerkasten. Als je een computer zoekt die op een centrale plek in de huiskamer komt te staan, dan is de all-in-one door zijn goede looks een interessante optie. Bovendien heb je veel minder kabels nodig om een all-in-one aan te sluiten. Vaak heb je aan 1 of 2 kabels al genoeg, zeker als je werkt met een draadloze muis en een draadloos toetsenbord.

Je hebt minder ruimte nodig

Omdat je geen plek meer hoeft te vinden voor een losse computerkast, neemt een all-in-one veel minder ruimte in beslag. Dat is handig als je een computer zoekt voor een plek met weinig ruimte of als je bureau niet al te groot is. Een all-in-one zie je ook vaak terug aan de keukentafel. Hier is vaak wat minder ruimte, maar is ook het risico dat je iets morst wat groter. En omdat bij een all-in-one de onderdelen in de monitor zitten, zal je niet snel een glas water over gevoelige onderdelen morsen.

Upgraden is lastiger

Merk je een jaar na aankoop dat je toch wat meer werkgeheugen of opslag nodig hebt, dan is het bij een 'normale' desktop vaak ontzettend eenvoudig om te upgraden. In de meeste computerkasten zitten zelfs lege lades waar bijvoorbeeld een extra harde schijf in kan worden geschoven. Bij een all-in-one is upgraden een stuk lastiger. Onderdelen zijn veel moeilijker te bereiken, waarbij het soms nodig is om de glasplaat van het beeldscherm los te maken.

Iets kapot? Alles vervangen

Gaat er bij een all-in-one pc een onderdeel kapot, dan is de kans aanwezig dat het vervangen van dat losse onderdeel niet mogelijk is. Zeker als het gaat om het scherm van een all-in-one. Je zult dan alles moeten vervangen. Bij de combinatie van een losse pc met een monitor is het vervangen van een los onderdeel uiteraard een stuk makkelijker. Als je monitor kapot gaat, hoef je niet meteen een nieuwe desktop te kopen.

Kasper
Artikel van:
Kasper Desktopspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.222 beoordelingen