The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kasper

Advies over desktops

De keuze voor een desktop maak je op basis van wat je ermee wil gaan doen. Daarom hebben we hier voor elke gebruikssituatie onder elkaar gezet welke specificaties je nodig hebt voor de desbetreffende situatie. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Je wil internetten & mailen

Coolblue website op monitor van HP desktop.

Internetten, mailen, tekstverwerken of een filmpje kijken? Daarvoor is iedere desktop geschikt. Ben je van plan enkel zulke werkzaamheden te doen op je desktop, dan volstaat een goedkopere pc. Wel is het zo dat goedkopere computers wat minder toekomstbestendig zijn, omdat je weinig upgrademogelijkheden hebt en programma's door de jaren heen steeds meer eisen van je pc. Voor internetten en mailen heb je minimaal de volgende specificaties nodig:

  • Iedere willekeurige processor
  • 2 GB werkgeheugen of meer

Je wil foto's bewerken

Bewerken van foto Coolblue medewerker in Photoshop op HP desktop.

Als je af en toe eens een vakantiefoto bewerkt is een instapcomputer met een i3 processor meer dan voldoende. Als je echter regelmatig professioneel foto's wilt bewerken, adviseren wij om te kijken naar een krachtigere pc, die geschikt is voor programma's als Photoshop. Let daarbij op dat de pc die je op het oog hebt minimaal de volgende specificaties heeft:

  • Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor
  • 8 GB werkgeheugen

Je wil video's bewerken

Bewerken van video's op monitor van Medion desktop.

Ga je regelmatig aan de slag met videobewerking, dan heb je een computer nodig die daar voldoende power voor heeft. Het editen van video's belast je pc namelijk behoorlijk zwaar, zeker tijdens het renderen van de video. Als je regelmatig of professioneel video's wilt bewerken met software zoals Adobe Premiere Pro of Adobe After Effects heb je minimaal deze specificaties nodig in je beoogde computer:

  • Intel Core i7 processor
  • 8 GB werkgeheugen

Je wil gamen

Shooter game op desktop.

In principe is elke pc geschikt om een spelletje te draaien. Eenvoudige spelletjes zoals FarmVille of Angry Birds vragen niet veel van je computer. Voor het spelen van nieuwe games zoals Call of Duty is vooral de videokaart belangrijk. Die levert de spierballen om de game tot zijn recht te laten komen. Ben je op zoek naar een volwaardige game pc, dan heb je minimaal deze specificaties nodig:

  • NVIDIA GeForce GTX 1650
  • Intel Core i5 of i7 processor

Je wil met virtual reality aan de slag

VR spel Eagle op desktop.

Wil je virtual reality games spelen via je computer, dan heb je een pc nodig die daarvoor geschikt is. De videokaart speelt hier een belangrijke rol, omdat deze vloeiend beeld naar de VR-bril stuurt. Lukt dit niet, dan ligt motion sickness op de loer. Ga daarom minimaal voor een NVIDIA GeForce GTX 1660 videokaart of beter. Zo weet je zeker dat je virtuele omgevingen er op hun best uitzien.

  • NVIDIA GeForce GTX 1660
  • Intel Core i7 processor

Je wil een desktop voor zakelijk gebruik

Excel op HP desktop monitor.

Een zakelijke pc verschilt op een aantal vlakken van een computer voor consumenten. Zo is Windows 10 Pro als besturingssysteem aan te raden. Via Pro koppel je de pc namelijk makkelijk aan het hele bedrijfsnetwerk en heb je de optie op afstand verbinding te maken met andere computers binnen een domein. Ook zijn bestanden op Pro beter beveiligd. Daarnaast hebben de meeste zakelijke desktops on-site garantie. Er komt dan de volgende werkdag een monteur langs om de pc te repareren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen