The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rik

Alles over koptelefoons testen in onze winkels

In de zoektocht naar de beste koptelefoon voor jou kun je op het punt komen dat je zelf een exemplaar wilt testen. Daarom hebben wij in onze winkels in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Tilburg en Zaventem een luistertafel ingericht. Hier beluister je jouw favoriete muziek en ervaar je zelf of de koptelefoon voldoet aan je verwachtingen.

Informatie over onze winkels

Luistertafel koptelefoons Coolblue

In welke winkels vind je onze koptelefoons?

Wil je weten of een koptelefoon in een winkel bij jou in de buurt ligt? Bekijk dan de volgende pagina en kies je gewenste locatie.

Winkel voorkant Coolblue

Contact

Je vindt onze koptelefoons op luistertafels in de winkels in Amsterdam, Den Haag, Groningen of Zaventem. In onze andere winkels in Eindhoven, Utrecht, Antwerpen en Lochristi kun je de koptelefoons niet testen, maar kan onze specialist je wel voorzien van advies.

Voorbereiding

Wanneer je jouw favoriete muziek wilt testen, neem je een smartphone of audioapparaat met 3,5 mm ingang mee. Heb jij een iPhone met Lightning uitgang? Dan kun je bij 1 van onze winkelmedewerkers een adapterkabel vragen. Ook ligt er een audioapparaat met muziek voor je klaar. Zo kun je de koptelefoons ook testen wanneer je geen eigen muziek bij je hebt.

Tips voor tijdens het testen

Weet je niet waar je op moet letten tijdens het vergelijken van koptelefoons? Gebruik dan onderstaande vragenlijst. Na het beantwoorden van de vragen kies je eenvoudig de beste koptelefoon voor jou.

  • Past het geluid goed bij je muzieksmaak?
  • Hoe klinken de lage tonen? Hoor je een volle bas?
  • Hoe klinken de hoge tonen? Hoor je veel detail?
  • Wat vind je van de balans tussen de lage en hoge tonen?
  • Zit de koptelefoon comfortabel over of op je oren tijdens het luisteren?
  • Kom je er niet uit? Neem een luisterpauze van een kwartier. Hierna test je de exemplaren waartussen je twijfelt nog eens. Door je oren rust te geven, kun je na de pauze weer kritisch luisteren.

Noise cancelling: zelf ervaren

Je elimineert omgevingsgeluid met noise cancelling. Zo luister je ongestoord naar muziek. De kwaliteit van de noise cancelling verschilt per merk en exemplaar. Met behulp van de onderstaande vragenlijst test jij eenvoudig of de noise cancelling koptelefoon aan je eisen voldoet.

  • Wordt het achtergrondgeluid voldoende gedempt?
  • Voldoet de demping voor jouw gebruiksdoeleinde? Denk aan vliegen of geconcentreerd werken op kantoor.
  • Vergelijk de noise cancelling van een duurder exemplaar met die van de koptelefoon die jij op het oog hebt. Is het verschil groot?
  • Schakel de noise cancelling uit. Wat vind je van het geluid wanneer de noise cancelling uit staat?

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.987 beoordelingen