The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Wat zijn de voordelen van Apple Business Manager?

Op kantoor gebruik je vaak verschillende apparaten: computers, laptops, tablets en smartphones. Deze producten worden soms ook voor privédoeleinden gebruikt. Om toch grenzen te stellen aan wat je werknemers met hun apparaten kunnen doen, stel je via een Mobile Device Management-systeem de instellingen naar wens in voor alle toestellen. Een hele klus voor het IT-team als dit handmatig moet gebeuren, maar Apple Business Manager helpt jouw IT-team daarmee.

Belangrijk

Wij bieden Apple Business Manager aan. Neem contact op met Coolblue zakelijk om Apple Business Manager te bestellen.

Nederland:

 • Telefoonnummer: 010 - 798 89 69
 • E-mail: zakelijk@coolblue.nl

België:

 • 03 - 8082744
 • E-mail: zakelijk@coolblue.be

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08:00 - 17:30 uur

Wat is Apple Business Manager?

Apple Business Manager

Apple Business Manager, voorheen Device Enrollment Program of DEP, is een stukje software. Daarmee stelt de IT-afdeling van je bedrijf op een snelle manier een groot aantal Apple toestellen in. Via je Mobile Device Management-systeem bepaal je eerst hoe je deze apparaten wilt instellen. Denk aan het alvast installeren van specifieke apps en software of het bepalen van de mogelijkheden die je werknemers wel of juist niet hebben met hun toestel. Via Apple Business Manager worden deze instellingen draadloos geconfigureerd.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Apple Business Manager?

Apple Business Manager eenvoud

Eenvoud

Als je veel werknemers een smartphone wilt geven, moet je ook veel toestellen (laten) instellen. Handmatig ben je dan wel eventjes zoet. Via Apple Business Manager gaat het snel tegelijk, draadloos en op afstand. Apple Business Manager is gebaseerd op het serie- en IMEI-nummer van Apple apparaten. De toestellen hoeven dus zelfs niet uit de doos gehaald te worden om ze in te stellen. Als je het toestel de eerste keer opstart, zie je meteen jouw zakelijke instellingen. Ook wanneer de toestellen in gebruik zijn, beheer je ze gemakkelijk op afstand.

Apple Business Manager veiligheid

Veiligheid

Veiligheid gaat boven alles, zeker als het om bedrijfsgegevens gaat. Die veiligheid wordt gewaarborgd met Apple Business Manager. Er is een verplichte en vergrendelbare MDM-aanmelding. De gebruiker is dus verplicht om zich aan de instellingen te houden. Een dief die het toestel steelt, heeft er niets aan. Daarnaast bepaal je als werkgever zelf welke mogelijkheden je werknemers hebben met hun Apple toestel. Is het verboden foto's te maken in bepaalde zones van het pand? Dan zorg je bijvoorbeeld dat de camera in die zones niet werkt.

Welke toestellen zet je in Apple Business Manager?

Apple Business Manager toestellen

Je gebruikt Apple Business Manager voor het instellen van:

 • iPhone
 • iPad
 • iPod
 • Apple TV
 • iMac
 • MacBook

Let op: Het is niet mogelijk om eerder gekochte Apple apparaten in Apple Business Manager te zetten. Dit komt doordat Apple Business Manager gebaseerd is op de serie- en IMEI-nummers van de toestellen die je aanschaft. Als je al bent ingeschreven in het eerdere Device Enrollment Program (DEP) is het mogelijk je bestaande programma's te upgraden naar Apple Business Manager.

Hoe start ik met Apple Business Manager?

Apple Business Manager starten

Apple Business Manager gebruik je samen met je MDM-software. In tegenstelling tot Apple Business Manager is die veelal niet gratis. Je koppelt Apple Business Manager aan je MDM-systeem via een resellers ID. Het is belangrijk dat je Apple Business Manager aanvraagt bij de aankoop van iPhone, iPad of MacBook modellen voor je werknemers. Eerder gekochte apparaten kan je niet in Apple Business Manager zetten. Dit in verband met de serie- en IMEI-nummers van de toestellen die je aanschaft. Je garantie loopt dan ook altijd via de instantie die je toestellen heeft geleverd.

Coolblue Zakelijk

Ga je veel Apple toestellen uitrollen in je bedrijf? Dan is de combinatie van MDM en Apple Business Manager een must! Het is eenvoudig, veilig en bespaart je zeeën van tijd. Die kun je beslist goed besteden. Wil je Apple Business Manager bestellen? Neem dan contact op met Coolblue Zakelijk.

Nederland:

 • Telefoonnummer: 010 - 798 89 69
 • E-mail: zakelijk@coolblue.nl

België:

 • 03 - 8082744
 • E-mail: zakelijk@coolblue.be

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen