The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Wat zijn de voordelen van Apple DEP?

Op kantoor is veel elektronica aanwezig: computers, laptops, tablets en smartphones. Die laatste worden vaak zowel zakelijk als privé gebruikt. Om grip te houden op wat je werknemers met deze toestellen aanvangen, stel je via een Mobile Device Management-systeem de instellingen naar wens in voor alle toestellen. Een hele klus voor het IT-team als dit handmatig moet gebeuren. Dat is waar Apple DEP je een handje helpt!

Belangrijk

Wij bieden Apple DEP aan. Neem contact op met Coolblue zakelijk om DEP te bestellen.

  • Telefoonnummer: 010 - 798 89 69
  • E-mail: zakelijk@coolblue.nl
  • Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08:00 - 17:30 uur

Wat is Apple Device Enrollment Program (DEP)?

Het Apple Device Enrollment Program, kortweg DEP, is een stukje software dat de IT-afdeling van je bedrijf gebruikt om op een snelle manier een groot aantal Apple-toestellen voor te bereiden voor gebruik. Via je Mobile Device Management-systeem bepaal je eerst hoe je deze apparaten wilt instellen. Denk aan het alvast installeren van specifieke apps en software, of het bepalen van de mogelijkheden die je werknemers wel of juist niet hebben met hun toestel. Via DEP worden deze instellingen draadloos geconfigureerd.

Hoe start ik met DEP?

Apple DEP

Apple DEP gebruik je samen met je MDM-software. In tegenstelling tot DEP is die veelal niet gratis. Een bekend voorbeeld van MDM-software is AirWatch. Je koppelt Apple DEP aan je MDM-systeem via een resellers ID. Het is belangrijk dat je DEP aanvraagt bij de aankoop van de iPhones, iPads of Macbooks voor je werknemers. Eerder gekochte apparaten kan je niet in Apple DEP zetten. Het hele Device Enrollment Program is namelijk gebaseerd op de serie- en IMEI-nummers van de toestellen die je aanschaft. Om dezelfde reden loopt je garantie ook altijd via de instantie die je toestellen heeft geleverd.

Welke toestellen zet je in Apple DEP?

Je gebruikt Apple DEP voor het instellen van:

  • iPhone smartphones
  • iPad tablets
  • Macbook laptops
  • Let op: Het is niet mogelijk om eerder gekochte Apple apparaten in Apple DEP zetten. Dit komt doordat DEP gebaseerd is op de serie- en IMEI-nummers van de toestellen die je aanschaft.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Apple DEP?

Eenvoud

Als je veel werknemers een smartphone wilt geven, moet je ook veel toestellen (laten) instellen. Handmatig ben je dan wel eventjes zoet. Via DEP gaat het snel simultaan, draadloos en op afstand. En dankzij de configuratie assistent is het werkelijk een fluitje van een cent. DEP is gebaseerd op het serie- en IMEI-nummer van Apple apparaten. De toestellen moeten dus zelfs niet uit de doos gehaald te worden om ze in te stellen. Start het toestel de eerste keer op, en je ziet meteen jouw zakelijke instellingen. Ook wanneer de toestellen in gebruik zijn, beheer je ze makkelijk vanop afstand.

Veiligheid

Veiligheid boven alles, zeker als het om bedrijfsgegevens gaat. Ten eerste is er een verplichte en vergrendelbare MDM-aanmelding. De gebruiker is dus verplicht om zich aan de instellingen te houden en een dief die het toestel steelt, heeft er niets aan. Daarnaast bepaal je als werkgever zelf welke mogelijkheden je werknemers hebben met hun Apple toestel. Is het verboden foto's te maken in bepaalde zones van het pand? Dan zorg je bijvoorbeeld dat de camera in die zones niet werkt. Je installeert apps die ze moeten hebben, en zorgt dat verboden apps niet kunnen worden geïnstalleerd.

Conclusie

Eigenlijk is het simpel. Ga je veel Apple-toestellen uitrollen in je bedrijf? Dan is de combinatie van MDM en DEP een must! Het is eenvoudig, veilig en bespaart je zeeën van tijd. Die kun je beslist goed besteden. Wil je Apple DEP bestellen? Neem dan contact op met Coolblue Zakelijk.

  • Telefoonnummer: 010 - 798 89 69
  • E-mail: zakelijk@coolblue.nl
Dewy
Artikel van:
Dewy Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.687 beoordelingen