The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Apple HomeKit koppelen

Helaas zijn nog niet alle producten geschikt om via Apple HomeKit aan te sturen. Maar niet getreurd. Er is een ruim assortiment aan producten die wél compatibel zijn. Denk hierbij aan Philips Hue, Tado, Honeywell, Netatmo en Elgato. Alle producten die compatibel zijn, herken je aan het `works with Apple HomeKit' icoon.

De uitleg stap voor stap

Om mijn apparaten thuis aan mijn Apple HomeKit app te koppelen, doorloop ik 8 eenvoudige stappen: aangezien ik zoveel mogelijk apparaten met de app wil besturen, zorg ik ervoor dat ik meerdere slimme producten in huis heb. In mijn geval heb ik gekozen voor meerdere Philips Hue lampen en een Tado thermostaat.

Stap 1

Ik download de HomeKit app op mijn iPhone, iPad en Apple Watch. Toevallig heb ik ze alle 3. Uiteraard is het ook mogelijk om de app op 1 apparaat te downloaden.

Stap 2

Nu koppel ik al mijn individuele lampen en thermostaat aan de app.

Stap 3

De app vraagt per apparaat welke naam ik aan het apparaat wil geven. Wel zo handig aangezien ik zo precies zie welk apparaat ik via de app aanstuur.

Stap 4

Nu kan ik per apparaat de gewenste instellingen instellen. Zo stel ik voor mijn Philips Hue lampen de lichtkleur en lichtsterkte in. Zo, nu heb ik de eerste 4 stappen doorlopen. Al mijn slimme apparaten staan in verbinding met de app. Nu wil ik dat ze per ruimte precies doen wat ik voor ogen heb.

Stap 5

Allereerst maak ik verschillende ruimtes aan. Uiteraard moeten deze ruimtes wel voorzien zijn van slimme apparaten. Ik begin met het instellen van mijn woonkamer. De ruimte noem ik dus ook `woonkamer'.

Stap 6

Er wordt gevraagd of ik een foto van de ruimte wil maken om de app te personaliseren. Dat wil ik wel. Ik maak dus snel een foto en voeg deze toe aan mijn ruimte `woonkamer'.

Stap 7

Nu dat ik de ruimte heb ingesteld, koppel ik de verschillende apparaten aan de ruimte. Ik swipe de juiste lampen en thermostaat naar de ruimte waar ze zich bevinden. Aangezien ik naast de woonkamer ook al de slaapkamer en hal heb aangemaakt, zie ik al deze ruimtes op het beginscherm van mijn app verschijnen. Zo is het mogelijk om al mijn individuele apparaten naar de juiste ruimte te swipen. Als ik nu op de tab van een ruimte klik, licht deze in de app op. Als ik vervolgens in de ruimte in huis kijk, staan al mijn apparaten opeens aan. Cool! Wanneer ik weer op de tab van de ruimte klik, wordt deze grijs. Zo schakel ik de ruimte dus weer uit. Nog even checken of ook echt alle apparaten in de ruimte uit zijn. Ja hoor, alles werkt dus.

Inmiddels ben ik 7 stappen verder en heb ik alle individuele apparaten ingesteld zoals ik wil dat ze met elkaar communiceren. Nu wil ik alleen nog dat de apparaten precies doen wat ik wil op het moment dat ik mijn huis uitga bijvoorbeeld. Het is dus tijd om scènes aan te maken.

Stap 8

Op het moment dat ik thuiskom wil ik het liefst dat de lamp in de gang aangaat en de thermostaat automatisch naar de ingestelde temperatuur stijgt. Daarom maak ik een scène aan die ik `thuiskomen' noem. Op het moment dat ik de scène `thuiskomen' aanzet, doen de apparaten precies wat ik heb ingesteld. Handig! Ik maak ook gelijk een scène `weggaan' en `wakker worden' aan.

Mascha
Artikel van:
Mascha
Domoticaspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.688 beoordelingen