The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jimmy

5 manieren waarop mijn MacBook samenwerkt met mijn iPhone

Soms heb ik geen zin om mijn Apple iPhone uit mijn broekzak te halen als ik druk aan het werk ben op mijn Macbook. Gelukkig heeft Apple hier een oplossing voor zodat ik vanaf mijn Macbook verschillende taken op mijn iPhone uit kan voeren. Ik heb de 5 handigste manieren op een rijtje gezet.

Wat heb ik nodig?

Om er zeker van te zijn dat alle manieren in deze lijst werken, zorg ik ervoor dat ik een aantal dingen tot mijn beschikking heb.

  • iPhone met de laatste updates
  • MacBook
  • MacOS Sierra met de laatste updates
  • Een TV
  • MacBook en iPhone gebruiken dezelfde Apple ID

1. Reageren op iMessage

iMessage gebruiken op Apple Macbook

Een SMS of iMessage komt binnen op mijn Apple Macbook omdat ik een iPhone gebruik met dezelfde Apple ID. Tijdens het werken aan een verslag of presentatie zit ik toch al met mijn handen aan het toetsenbord, dus kan ik snel reageren op een binnenkomend bericht. Alles komt binnen via de Berichten app op mijn Macbook. Voor het instellen doorloop ik enkel de volgende stappen op mijn iPhone: Ik ga naar InstellingenBerichtenStuur sms door en selecteer daar mijn Apple Macbook zodat deze gemachtigd is om mijn berichten te ontvangen en versturen.

2. Mijn telefoon opnemen

Apple iPhone telefoongesprek opnemen met Apple MacBook

Naast het ontvangen van berichten word ik natuurlijk ook wel eens gebeld. Dankzij het gebruik van hetzelfde Apple ID op beide apparaten neem ik eenvoudig een telefoongesprek op via mijn Macbook. Dit geldt niet alleen voor reguliere telefoongesprekken, maar ook voor Facetime oproepen. Met de ingebouwde camera van mijn Macbook ontvang ik op deze manier net zo eenvoudig videogesprekken als met mijn iPhone. Voor het instellen van regulier bellen via mijn Macbook doorloop ik eerst een paar stappen op mijn iPhone: Ik ga naar InstellingenTelefoonBel via andere apparaten en schakel deze optie in.

3. Bestanden delen

Apple iPhone Bestanden delen met Apple MacBook

Sommige bestanden, zoals foto's en video's, wil ik snel van mijn iPhone naar mijn Macbook verplaatsen. Helaas heb ik niet altijd een usb kabel bij de hand. Op die momenten is AirDrop een handige uitkomst. Ik open een foto of video op mijn iphone en veeg van onder mijn scherm naar boven. Daar zorg ik dat AirDrop aangevinkt staat. Ik ga terug naar de foto of video en klik rechtsonder op het deel icoontje. In de AirDrop lijst verschijnt vervolgens mijn Macbook zodat ik het bestand binnen enkele seconden overplaats.

4. Universeel klembord

Universeel klemboord Apple iPhone en Apple Macbook

Tijdens het reizen lees ik regelmatig een blog of nieuwsartikel. Sommige informatie lees ik echter liever nog even terug op een groter scherm, bijvoorbeeld om een bijbehorende video te kijken. Met het universele klembord van Apple kopieer ik de link van een artikel of een stuk tekst door mijn vinger lang ingedrukt te houden op het scherm. Dit wordt vervolgens onthouden in het universele klembord. Zit ik eenmaal achter mijn Macbook, dan druk ik met 2 vingers op het touchpad en selecteer ik plakken. De gekopieerde tekst van mijn iPhone verschijnt vervolgens op mijn Macbook.

5. Backups maken

Apple iPhone Backup maken op Apple MacBook

Mijn backups bewaar ik graag offline zodat ik altijd bij mijn bestanden kan als er iets fout gaat. Dit doe ik allemaal via iTunes op mijn Apple Macbook. Ik sluit mijn iPhone aan met de bijbehorende usb kabel waarna iTunes automatisch op mijn scherm verschijnt. Links in het overzicht klik ik mijn Apple iPhone aan zodat er een nieuw venster opent. Vervolgens selecteer ik de knop Maak reservekopie en de rest gaat vanzelf. Mocht ik ooit een ongelukje hebben met mijn iphone, dan zet ik de reservekopie eenvoudig terug via Apple iTunes.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.103 beoordelingen