The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jimmy

3 manieren waarop mijn MacBook samenwerkt met mijn Apple Watch

Inmiddels zit ik helemaal in het Apple ecosysteem, wat mij veel handige extra's biedt. Zo werken onder andere mijn Apple Watch en Apple MacBook op verschillende manieren samen om mijn digitale bezigheden soepel te laten verlopen. In dit artikel benoem ik 3 handige manieren waarop mijn MacBook samenwerkt met mijn Watch.

Wat heb ik nodig?

Om er zeker van te zijn dat alle manieren in deze lijst werken, zorg ik ervoor dat ik een aantal dingen tot mijn beschikking heb.

  • Apple Watch met WatchOS 3
  • Mid-2013 Apple MacBook of nieuwer
  • MacOS Sierra 10.12 of hoger
  • Bluetooth en wifi staan aan
  • MacBook en Apple Watch gebruiken dezelfde Apple ID

1. Mijn Macbook ontgrendelen

Apple MacBook ontgrendelen met Apple Watch

Vrijwel elk apparaat vereist tegenwoordig mijn wachtwoord wanneer ik het in gebruik wil nemen. Erg handig om buitenstaanders bij je digitale bestanden weg te houden, minder handig voor snelle toegang tot je apparaten. Gelukkig hoef ik dankzij mijn Apple Watch geen wachtwoord meer in te vullen als ik na een korte pauze terug kruip achter mijn MacBook. Ik druk op een toets en mijn Apple MacBook ontgrendelt automatisch in het bijzijn van mijn Apple Watch. Dit alles zet ik aan in Instellingen → Beveiliging en Privacy → Sta toe dat je Mac wordt ontgrendeld door je Apple Watch.

2. iTunes bedienen

iTunes bedienen met Apple Watch

Onderweg naar het werk gebruik ik mijn Apple Watch regelmatig om een volgend nummer aan te zetten op mijn Apple iPhone. Maar als ik eenmaal achter mijn MacBook zit, ga ik daar verder met het luisteren van muziek. Met de juiste instellingen gebruik ik mijn Apple Watch ook voor het bedienen van iTunes op mijn Apple MacBook. Ik open de remote app op mijn Apple Watch, waarna een zelfde icoontje in iTunes op mijn Apple MacBook in de taakbalk verschijnt. Ik typ de 4-cijferige code op mijn Apple Watch over op mijn Apple MacBook en bedien vervolgens mijn muziek eenvoudig vanaf mijn pols.

3. Als klikker in Keynote

Apple Watch als clicker in Apple Keynote

De derde manier waarop ik mijn Apple Watch gebruik vereist Apple Keynote op zowel mijn MacBook als mijn iPhone. In de voorkeuren van Keynote op mijn MacBook zet ik afstandsbedieningen aan en koppel mijn iPhone. Vervolgens open ik Keynote op mijn iPhone en schakel ook daar de afstandsbediening functie in. Op mijn Apple Watch open ik vlak voor mijn volgende presentatie de Keynote app en klik eenvoudig door al mijn slides heen via mijn pols.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.141 beoordelingen