The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Beeldbabyfoon of smartphone babyfoon?

Je bent erover uit, jij wilt je kleine uk dag en nacht kunnen zien. Daarom kies je voor een babyfoon met camera. Toch kom je dan voor een keuze te staan. Ga je voor een beeldbabyfoon of voor een smartphone babyfoon? Beide maken gebruik van een camera in de babykamer. De manier waarop je je kind in de gaten houdt is echter anders; bij een beeldbabyfoon is een monitor meegeleverd en bij een smartphone babyfoon bekijk je de beelden uit de kinderkamer op je smartphone of tablet. Wat er nog meer verschilt? In dit artikel leggen we dat haarfijn uit.

Welke babyfoon kies je?

Beeldbabyfoon Smartphone babyfoon
Je wilt je baby overal ter wereld kunnen zien. Nee Ja
Je belt/sms't veel en daardoor is de batterij van je smartphone snel leeg. Ja Nee
Jouw internetverbinding hapert geregeld. Ja Nee
Je hecht veel waarde aan de kwaliteit van het beeld. Nee Ja
Je wilt met meerdere mensen je kind in de gaten kunnen houden. Nee Ja

Beeldkwaliteit: beeldbabyfoon en smartphone babyfoon

beeldkwaliteit babyfoon

Gewoon goed

Bij een beeldbabyfoon houd je je baby in de gaten via de meegeleverde monitor. De resolutie van de monitor is vaak lager dan bijvoorbeeld het scherm van je smartphone of tablet. Je ziet je baby wel goed, alleen kleine details als sproetjes worden niet weergegeven. Stoort dit je niet, dan is er ruime keus voor jou. Wil je liever een beeldkwaliteit zoals die van bijvoorbeeld een iPhone? Er komen steeds meer HD beeldbabyfoons op de markt die die mooie groene ogen van je uk perfect weergeven.

HD-kwaliteit babyfoon

Je baby in HD kwaliteit

Zoals de naam al zegt, bekijk je je kind bij deze babyfoon op je smartphone, maar ook op je tablet. Je downloadt de babyfoon app en plaatst de camera in de babykamer. Via de app houd je je baby in de gaten. Zowel je smartphone of tablet als de camera hebben invloed op de beeldkwaliteit. Tegenwoordig zijn bijna alle smartphone babyfoons voorzien van een HD camera. De beeldkwaliteit van een nieuwe smartphone is beter dan die van een beeldbabyfoon.

bereik babyfoon

Bereik beeldbabyfoon

Groot genoeg voor eengezinswoning

De meeste beeldbabyfoons hebben een bereik van ongeveer 300 meter in open veld. Binnenshuis kun je rekenen op enkele tientallen meters bereik. Betonnen muren, vloeren en elektrische apparaten verkleinen het bereik van de beeldbabyfoon. Woon je in een eengezinswoning? Dan is dat geen probleem. Wanneer je in een groot huis woont of graag je baby in de gaten wilt houden als je de deur uit bent, is dit bereik meestal niet groot genoeg.

bereik smartphone babyfoon

Bereik smartphone babyfoon

Overal ter wereld

Wonen opa en oma ver weg? Met een smartphone babyfoon zijn ze toch dichtbij. Omdat deze babyfoons via wifi of 4G communiceren heb je overal ter wereld bereik. Zolang je een sterk wifi signaal hebt kun je je kleintje dus zien op je smartphone of tablet. Daarnaast is het mogelijk om met meerdere mensen tegelijk je baby in de gaten te houden. Gewoon een kwestie van de app downloaden en inloggen.

Welke babyfoon moet ik kiezen?

Bedenk bij jezelf welke eisen je stelt aan een babyfoon met camera. Wil je een groot bereik, scherp beeld en met meerdere mensen tegelijk je baby in de gaten houden? Kies dan voor een smartphone babyfoon. Bekijk je jouw uk liever op een apart beeldscherm of is je wifi signaal in huis niet heel sterk? Kies dan voor een beeldbabyfoon.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen