The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Richard

Voordelen van een monitor naast je laptopscherm

Een laptop is ideaal voor gebruik onderweg. Je neemt hem namelijk overal mee naartoe. Daarom is het scherm van je laptop vaak niet zo groot. Anders wordt je laptop zwaar en is deze lastig om te vervoeren. Wil je af en toe ook computeren op een groter scherm? Het gebruik van een extra monitor voor thuis heeft meerdere voordelen. Zo breid je het beeldscherm van je laptop uit en heb je extra beeldruimte voor je tekstdocumenten, grafische programma's, films en games. Ik leg je uit waarom je de extra pixels van een tweede monitor goed kunt gebruiken.

Gebruik je laptop als desktop

Laptop als desktop monitor

Verbind je een laptop met een los scherm, dan is je computer eigenlijk een desktop. Handig, zo heb je een groter scherm om op te werken. Bovendien hoef je maar 1 kabel te verbinden aan je laptop zodra je deze aansluit: de videokabel. Dit is vaak de HDMI kabel. Usb sticks en schijven steek je direct in je laptop. Ga je weg van huis? Al je bestanden gaan natuurlijk gewoon met je mee. Bij thuiskomst ga je meteen verder waar je gebleven was.

Portretstand voor lange teksten

Monitor in portretstand

Lees je vaak rapporten, scripties of andere lange teksten? Dan blijf je op een laptop doorscrollen. Heb je een los beeldscherm voor je laptop? Een tweede scherm die je kunt kantelen, zet je eenvoudig in de portretstand. Met de pivot functie draai je de monitor namelijk eenvoudig een kwartslag naar links of rechts, en lees je de tekst achteroverleunend in één oogopslag. Zo neem je alle informatie op zonder een enkele scrollbeweging.

Extra beeldruimte voor je MacBook

Extra beeldruimte MacBook monitor

Heb je een MacBook en wil je je beeldscherm uitbreiden? Dan let je op de video aansluitingen van je Mac en je monitor. Zo weet je zeker dat je photoshopt, films kijkt en office documenten bewerkt op je tweede scherm.

Breder beeld voor office documenten

Breder beeld op monitor

De meeste laptopschermen zijn tussen 13 inch en 15 inch groot. Office documenten zoals spreadsheets gevuld met gegevens zijn daardoor niet altijd overzichtelijk. Gebruik je een extern beeldscherm met je laptop? Dan geef je een hele spreadsheet volledig weer op je laptopscherm en het scherm van je monitor. Zo vind je sneller wat je zoekt en verwerk je data efficiënter.

Extra werkruimte voor grafische toepassingen

Monitor voor grafische toepassing

Bewerk je regelmatig grafisch materiaal voor studie, hobby of werk? Dan voelt dit op een laptopscherm wat priegelig aan. Sluit je een extra monitor aan, dan gebruik je dit scherm als preview. Aanpassingen in beeldmateriaal in Photoshop of videobewerkingsprogramma's zie je direct terug op het grote scherm van je monitor. Je laptopscherm gebruik je als overzichtelijke cockpit, waarin je menu's snel aanklikt en wijzigingen direct doorvoert.

Betere filmervaring

Film kijken op je monitor

Is het tussen het werken of studeren door tijd voor een pauze? Met een tweede beeldscherm geef je je favoriete Netflix serie of gedownloade film extra groot weer. Zo zit je dieper in je film en het verhaal. Kies je voor een scherm met een hogere videoresolutie dan je eigen laptop, dan bekijk je video's met extra scherpte en detail.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 11.795 beoordelingen