The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

Hoe kies je een foodprocessor?

Overweeg je een foodprocessor te kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Houd in ieder geval de 4 onderstaande punten in de gaten.

Foodprocessor kiezen

Het uitzoeken van een goede foodprocessor is geen gemakkelijke klus. Wij helpen je graag door jou op basis van onderstaande vragen te begeleiden bij het maken van een keuze.

  • Waarom is het materiaal belangrijk?
  • Wat zegt het vermogen precies?
  • Hoe gemakkelijk reinig je de foodprocessor?
  • Welke accessoires zitten erbij en zijn er nog verdere uitbreidingsmogelijkheden?

Materiaal van de behuizing

Witte, kunststof foodprocessor met sinaasappelsap

Foodprocessors zijn gemaakt van kunststof, aluminium, roestvrij staal of metaal. Hoe zwaarder het materiaal van de behuizing, hoe steviger de foodprocessor en hoe beter hij tijdens het hakken en snijden op je aanrecht blijft staan. Foodprocessors van metaal zijn het stevigst en het zwaarst.

Vermogen van de motor

Rvs foodprocessor met groente en fruit

Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen van de foodprocessor, hoe gemakkelijker je ingrediënten verwerkt. De meeste foodprocessors in ons assortiment hebben een vermogen tussen de 500 en 1000 watt. Foodprocessors met een vermogen van minder dan 500 watt zijn geschikt voor het hakken van een uitje maar niet voor hele harde ingrediënten, zoals chocolade of noten. Foodprocessors van meer dan 1000 watt gebruik je niet alleen voor harde ingrediënten, maar zelfs voor het kneden van zwaar deeg. Houd er wel rekening mee dat het resultaat nooit hetzelfde is als bij een keukenmixer. Dit komt omdat het kneedmes van een foodprocessor alleen ronddraait, terwijl de deeghaak van een keukenmixer een planetaire beweging maakt. Dit is nodig om lucht in brood- om pizzadeeg te krijgen.

Schoonmaken

Foodprocessor met blender, citruspers, snij- en raspbladen en extra mengkom

Wil je van je dagelijkse hak- en snijwerk af, dan is de foodprocessor het keukenapparaat bij uitstek. Maar de tijd die je met dit keukenapparaat bespaart wil je dan natuurlijk niet besteden aan het schoonmaken ervan. Check daarom altijd goed hoe je dit precies doet. Zijn de onderdelen van de foodprocessor vaatwasmachinebestendig? En is de behuizing gemakkelijk af te nemen met een doekje, of kun je op de foto's al vervelende randjes ontdekken die lastig schoon te maken zijn?

(Meegeleverde) accessoires

Van Franse frietjes tot Vlaamse frieten en van flinterdunne plakjes wortel tot grove rasp: voor bijna elke toepassing bestaat er wel een snijschijf voor je foodprocessor. Bedenk van tevoren dus goed wat je wil gaan maken. Wordt de juiste snijschijf al meegeleverd, of koop je die er los bij? Dit geldt natuurlijk voor alle foodprocessor-accessoires. Beschikt de foodprocessor bijvoorbeeld over een blender-opzetstuk om smoothies mee te maken? Of kun je op deze foodprocessor helemaal geen blender-opzetstuk aansluiten?© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen