The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over foodprocessors

Een foodprocessor is een keukenrobot met allerlei mogelijkheden en functies. Maar waar moet je op letten bij een foodprocessor? En wat maak ermee? Op deze pagina word je stap voor stap begeleid en kom je uiteindelijk bij de foodprocessor terecht die het nieuwe middelpunt van je keuken wordt.

Wat kan je allemaal met een foodprocessor?

De foodprocessor is de snijhulp bij uitstek. Je hakt er heel gemakkelijk een uitje mee, appels snijd je vliegensvlug in plakjes en het raspen van wortels is een fluitje van een cent. Maar wist je dat je er met de juiste opzetstukken ook prima taart- of pizzadeeg mee kunt kneden? Zelfs het maken van smoothies of dunne vruchtensappen behoort tot de mogelijkheden.

  • Hakken, snijden en raspen
  • Kloppen, kneden en mixen
  • Dikke sappen (smoothies)
  • Dunne sappen (vruchtensappen)
  • Pureren

Waar let je op bij het aanschaffen van een foodprocessor?

foodprocessor kopen

Het lijkt er in eerste instantie op dat je voornamelijk naar de meegeleverde accessoires moet kijken om te beoordelen of het product aansluit op jouw wensen. Maar ook andere features zijn het overdenken waard. Zo heeft ook het vermogen invloed op de veelzijdigheid van toepassingen. Het materiaal heeft weer invloed op de intensiteit waarmee je de foodprocessor gaat gebruiken.

Welke accessoires gebruik je op een foodprocessor?

accessoires foodprocessor

Je kunt de accessoires van een foodprocessor eenvoudig uitbreiden, wat het geschikt maakt voor nog meer toepassingen in de keuken. Maar tot hoe ver reikt de veelzijdigheid van een foodprocessor? En in hoeverre evenaart een foodprocessor de kwaliteit van een voor deze toepassingen gespecialiseerd apparaat?

Wat is het verschil tussen een keukenmixer en een foodprocessor?

verschil keukenmixer en foodprocessor

Een foodprocessor is vooral bekend om het razendsnel snijden, hakken en raspen van groenten en fruit. Maar met de juiste accessoires heeft het dezelfde veelzijdigheid als een keukenrobot, die voornamelijk klopt, kneedt en mixt. Toch zijn er belangrijke verschillen en - vooral - onderscheidende details die de 2 apparaten speciaal geschikt maken voor specifieke toepassingen.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen