The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

Hakken, snijden en raspen met een foodprocessor

De foodprocessor is de hak-, snij- en raspkampioen bij uitstek. Deze vliegensvlugge meesterchef is speciaal ontworpen om jou van die vervelende snijklussen af te helpen. En die tranende ogen bij het hakken van een uitje? Die zijn voortaan ook verleden tijd. Een foodprocessor wordt standaard geleverd met een snijmes en snij-en raspopzetstukken.

1. Gebruik voor hakken het snijmes

Foodprocessor met hakmes

Van harde groenten, fruit en noten tot boterzachte kaas: het vlijmscherpe snijmes is het beste opzetstuk om ingrediënten in grove stukken te hakken. Je maakt er bijvoorbeeld salsa of tapenade mee. Je gebruikt het snijmes ook voor het vermalen van noten en kruiden. Soms wordt bij een foodprocessor een apart hakmolentje meegeleverd. Deze is vanwege het compacte formaat handig voor het maken van kleinere hoeveelheden, bijvoorbeeld notenpasta.

2. Gebruik voor snijden en raspen de snij-en raspschijven

foodprocessor met snijblad

Voor het fijnere snij- en raspwerk gebruik je de snij- en raspschijven van de foodprocessor. Wil je wortels in dunne plakjes of juliennereepjes snijden, of heb je een flinke hoeveelheid geraspte Parmezaan nodig? Kies de schijf die bij de door jou gekozen bereidingswijze hoort en bevestig 'm in de mengkom. Duw de wortels of kaas langzaam door de vulopening van de deksel, en het klusje is in een mum van tijd geklaard. Snijschijven zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige foodprocessor merken combineren het snijden en raspen in 1 schijf. Hierdoor hoef je de schijf alleen maar om te keren om hem van een snij- in een raspschijf te veranderen. Er zijn zelfs speciale frietschijven verkrijgbaar. Maak jij je patat voortaan lekker zelf.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 11.980 beoordelingen