The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lisanne

Kloppen, kneden en mixen met een foodprocessor

De belangrijkste functies van een foodprocessor zijn het hakken, snijden en raspen van groente en fruit. Maar wist je dat je met foodprocessors ook prima slagroom klopt, deeg kneedt en beslag mixt? Lees verder om te ontdekken welke accessoires je hiervoor nodig hebt.

1. Gebruik voor kloppen de klopper

Klopper voor foodprocessor

Wil je slagroom of eiwitten kloppen? Gebruik dan de klopper. Hoe dit opzetstuk er precies uitziet verschilt per merk. Soms is 'ie vergelijkbaar met de klopgarde zoals je die ook bij een handmixer ziet, en soms lijkt dit accessoire meer op het snijmes van je foodprocessor. Maar ongeacht het uiterlijk doen ze allemaal hetzelfde: lucht in room en eiwitten kloppen, waardoor die uitzetten en stijf worden. Zo maak je eenvoudig slagroom of merengue.

2. Gebruik voor kneden het kneedmes

Kneedmes voor foodprocessor

Wil je zelf taart-, brood- of pizzadeeg maken? Gebruik voor dik (gist)deeg bij voorkeur het kneedmes (soms ook wel 'deegmes' genoemd). Dit opzetstuk voor je foodprocessor lijkt op het reguliere snijmes, maar is iets breder. Zo 'rekt' het dikke deeg in de mengkom tijdens het kneden een beetje mee; vergelijkbaar met de uitrolbeweging die je met je handen of met de deegroller maakt. Heb je geen kneedmes tot je beschikking? Gebruik dan het snijmes. Voor het kneden van zwaar deeg gebruik je bij voorkeur een foodprocessor met een vermogen van 1000 watt of meer. Foodprocessors met een lager vermogen verwerken minder deeg in één keer en kneden het deeg ook minder lang - en dus ook minder grondig.

3. Gebruik voor mixen het snijmes

Snijmes voor foodprocessor

Aan de slag met dun beslag, bijvoorbeeld voor pannenkoeken? Gebruik dan het snijmes. Dit opzetstuk is stevig - je hakt er immers ook harde wortels mee in stukken - dus je weet zeker dat je de ingrediënten goed mengt. Iets dikker beslag met veel bloem, boter en suiker of kant- en klaarmix meng je ook met het snijmes. Nooit met de klopper, want die kan dan beschadigen.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen