The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Hoe verbeter je het geluid van je tv?

Als je een nieuwe tv wilt kopen, houd er dan rekening mee dat het geluid tegen kan vallen. Een acteur is moeilijk te verstaan en een spannende actiescène klinkt verre van indrukwekkend. Dit komt doordat het platte ontwerp van een moderne tv geen ruimte heeft voor grote speakers. Er zijn verschillende opties waarmee je het geluid verbetert. Sluit bijvoorbeeld met 1 kabel een soundbar aan of creëer een krachtige surround set. Op deze pagina vertel ik je er meer over.

Soundbars

Soundbars

Een soundbar is een langwerpige speaker die je voor of onder je televisie plaatst. Sluit het apparaat met 1 kabel aan en luister naar een krachtig tv geluid. De soundbar kan van elk merk zijn. Alleen als je de apparaten draadloos met elkaar wilt verbinden, is het belangrijk dat ze de connectiefunctie van hetzelfde merk hebben. Voor een extra realistische filmbeleving kies je een soundbar met virtual surround of Dolby Atmos ondersteuning. Het geluid wordt via de muren en het plafond naar je luisterpositie gestuurd.

Home cinema sets

Home cinema sets

Als je een echte thuisbioscoop wilt creëren, kies je voor een home cinema set. Dit muzieksysteem bestaat uit een receiver, subwoofer en speakerset. Plaats speakers voor en achter je luisterpositie zodat effecten uit elke hoek van de kamer komen. Tijdens een achtervolgingsscène lijkt het alsof een auto echt voorbij rijdt. Door de diepe bastonen van de subwoofer maakt een spannende film extra impact. Het enige nadeel is dat je meer kabels door je kamer moet trekken, bijvoorbeeld van je receiver naar de speakers die achter in de kamer staan.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen