The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gijs

Goedkope computers: wat kan je verwachten?

Je wil een goedkope computer kopen, maar hoe weet je wat je kan verwachten voor het geld dat je maximaal wil uitgeven? Met onze tips vind je eenvoudig de goedkoopste én de beste desktop voor jouw budget.

In het kort

Je wil een goedkope desktop, dus je wil niet te diep in de buidel tasten. Waar moet je dan op letten? Wij hebben een eenvoudige tip voor je: Wees realistisch met je budget wanneer je een nieuwe computer besluit aan te schaffen.

Wat kun je van een budget computer verwachten?

  • Prijs tot 600 euro
  • Niet erg snel
  • Geschikt voor simpele taken als tekstverwerking

Tot € 200,-

Stick pc in een monitor.

In deze prijsklasse vind je stick pc's. Dit zijn volwaardige computers ter grootte van een flinke usb stick. Je sluit ze gemakkelijk aan op je monitor of televisie via de HDMI aansluiting. Je gebruikt de stick voor dagelijkse werkzaamheden, zoals tekstverwerken of surfen op het internet. Daarnaast stream je diensten als Spotify, YouTube en Netflix vanaf je tv. Houd er rekening mee dat sticks niet supersnel zijn en niet geschikt om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren.

€ 200,- tot € 300,-

Mini pc afbeelding.

Vanaf € 200,- tot € 300,- vind je mini pc's. Deze computers zijn zoals de naam al doet vermoeden klein, maar wel een slag groter dan de sticks. Je werkt ze gemakkelijk weg achter je monitor. De kleine desktops hebben een Intel Celeron processor, 2 of 4 GB werkgeheugen en een SSD schijf. Hierdoor zijn deze mini pc's snel opgestart. Houd er wel rekening mee dat je er alleen basistaken mee uitvoert zoals tekstverwerken, browsen en films kijken.

€ 300,- tot € 500,-

Kleine desktop vanaf de zijkant gezien.

Binnen deze prijsklasse vind je de eerste desktop pc's met maximaal een Core i3 processor. Deze computers hebben meer rekenkracht en zijn geschikt om bijvoorbeeld met zwaardere Excel sheets te werken. Daarnaast heb je de keuze uit computers met 8 GB werkgeheugen en HDD met veel opslagruimte of 4 GB werkgeheugen en een SSD met minder opslagcapaciteit. Denk dus goed na waar je meer waarde aan hecht: veel opslag of snelheid. Ook vind je in deze prijsklasse All-in-One pc's. Bij deze computers zit de computer verwerkt in een beeldscherm, die hoef je dus niet los meer te kopen.

€ 500,- tot € 600,-

Desktop vanaf de zijkant gezien.

De computers met maximaal een AMD Ryzen 3, Ryzen 5 of Core i5 processor vind je in deze prijsklasse. De pc's met i5 processors hebben 8 GB werkgeheugen. Hierdoor zijn deze computers naast basistaken geschikt voor lichte fotobewerking. Verder hebben alle computers een SSD waardoor ze snel opstarten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen