Afficher Coolblue en Français? | Non
Geschreven door Jaimy

Advies over gourmetstellen

Gourmetten doe je over het algemeen op een bakplaat en in pannetjes waarin je de gerechten maakt. De pannetjes zijn optioneel, maar worden wel altijd meegeleverd. Een gourmetstel wordt ook wel raclette-grill genoemd, wat komt uit Zwitserland. Hierbij wordt kaas van boven in de pannetjes gesmolten. Op deze pagina helpen we je bij het kiezen van het gourmetstel die het best bij jouw wensen past.

Bereidingen

Het type bakplaat dat je gebruikt, hangt af van wat je op het gourmetstel wilt bereiden. Wil je naast vlees, vis en groenten ook een eitje of pannenkoeken bakken? Dan is een gourmetstel met gladde bakplaat het meest geschikt. Gebruik daarnaast een geribbelde bakplaat als je authentieke grillstrepen wil op je vlees of vis. Wil je liever geen olie of vet gebruiken bij je bereidingen? Gebruik dan een gourmetstel met een natuurstenen bakplaat. Een nadeel is dat de bereiding iets langer duurt. Het is echter wel gezonder om zonder olie of vet te bakken.

Aantal personen

Het aantal pannetjes staat gelijk aan het aantal personen waarvoor het gourmetstel geschikt is. Natuurlijk kun je, als je met een minder aantal personen bent dan het aantal pannetjes, meerdere pannetjes per persoon gebruiken.

Schoonmaken

Na een avondje gezellig koken, eten en natafelen, is schoonmaken vaak het minst leuke wat je moet doen. Toch hoeft dit geen moeilijk karwei te zijn. Om het jezelf gemakkelijk te maken kun je kiezen voor een gourmetstel met antiaanbaklaag of uitneembare platen. Ook is het handig als de uitneembare plaat en losse pannetjes in de vaatwasser kunnen.

Jaimy
Artikel van:
Jaimy
Gourmetstelspecialist.

Eerder bekeken door jou