The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Welk gourmetstel kies je?

Met een gourmetstel bak en gril je samen met familie en vrienden aan tafel. Een gourmetset noemen we ook wel een raclette. Tussen de bakplaat en het onderstel zet je pannetjes, zodat je kaas smelt over je stukje vlees. Er zijn verschillende soorten gourmetstellen. Op deze pagina helpen we je bij het kiezen van het beste gourmetstel voor jou.

Type bakplaat

ovale gourmetstel met grill- en vlakke bakplaat

Gourmetten met een grillplaat

Kies voor een standaard gourmetstel met een geribbelde bakplaat als je authentieke grillstrepen op je vlees of vis wilt.

gourmetstell met steengrillplaat

Gourmetten met een steengrill

Wil je liever geen olie of vet gebruiken tijdens het bakken? Ga dan voor een gourmetstel met een natuurstenen bakplaat. Een nadeel is dat het opwarmen iets langer duurt.

gourmetstel met gladden en geribbelde plaat

Gourmetten met een combiplaat

Wil je ook een eitje of pannenkoeken bakken? Dan is een gourmetstel die naast een geribbelde plaat óók een glad deel heeft het meest geschikt. Zo zijn er ook gourmetstellen die zowel een ribbelde als een stenen grillplaat hebben.

Een rond of rechthoekig model?

Rond gourmetstel met grillplaat

Ronde gourmetstellen

Een rond gourmetstel is compacter dan een rechthoekig model en is daarom vooral handig wanneer er in de eetkamer een ronde of vierkante tafel staat. Dankzij de ronde bakplaat draai je gemakkelijk jouw stukje vlees om, of dat van je oma tegenover je, zonder dat je dat je ingewikkelde houdingen aanneemt. Wel zo handig.

Rechthoekig gourmetstel met grillpaat

Rechthoekige gourmetstellen

Heb je een langwerpige tafel? Dan is een rechthoekig gourmetstel een aanrader. Hoe langwerpiger de bakplaat is, hoe beter iedereen bij zijn eigen stukje vlees kan. Zo hoef je je armen niet zo ver uit te strekken en valt die ene persoon aan de kop van de tafel niet buiten de boot.

Vaatwasmachinebestendige gourmetstellen

gourmetstel schoonmaken kraan en doekje

Na een avondje gezellig gourmetten en natafelen, is het schoonmaken vaak het onderdeel waar je niet zo veel zin in hebt. Toch is dit geen tijdrovende klus. Om het jezelf gemakkelijk te maken kies je voor een gourmetstel met antiaanbaklaag of met uitneembare bakplaten. Ook is het handig als de uitneembare plaat en de losse pannetjes vaatwasmachinebestendig zijn.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen