The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe kies je het juiste formaat voor jouw iPhone?

Tijdens je zoektocht naar de beste iPhone voor jou denk je ook na over het formaat. Ga je voor de kleine iPhone 12 mini, de gemiddelde iPhone 12 of past de grote iPhone 12 Pro Max beter bij je? In dit artikel lees je waar je op moet letten als je twijfelt over het formaat van jouw iPhone.

iPhone formaat kiezen

iPhone kiezen

Wij helpen je het juiste formaat te kiezen door de volgende dingen door te nemen:

  • Het verschil tussen reguliere en Plus en Max versies
  • iPhone 12 en 12 Pro hebben een tussenmaat
  • Het verschil tussen formaat en schermgrootte
  • Een klein scherm met één hand bedienen

Het verschil tussen reguliere en Plus, Max en mini versies

Verschillende iPhone groottes

Veel Apple toestellen hebben een grotere variant. Zo heeft Apple iPhone 8 een 'Plus' variant en Apple iPhone 12 Pro een 'Max' versie. Het verschil tussen deze 2 varianten is voornamelijk het schermformaat. Daarnaast kunnen Plus en Max modellen meer werkgeheugen en/of een grotere accu hebben. Met iPhone 12 mini introduceert Apple voor het eerst een kleine variant van het instapmodel. Bij iPhone 12 mini krijg je een handzaam 5.4 inch scherm. Daartegenover staat wel dat je een uur van je batterijduur inlevert; in zo'n klein toestel past geen grote accu.

Tussenmaatje: iPhone 12 en 12 Pro

iPhone 12 en iPhone 12 Pro

iPhone 12 en 12 Pro zitten qua formaat tussen hun generatiegenoten in. Daardoor hebben ze een fijne tussenmaat als je de mini versie te klein vindt en de Max versie te groot is. Deze modellen hebben een randloos 6.1 inch scherm en vallen dankzij hun afmetingen in de categorie 'gemiddelde grootte'.

Formaat of schermgrootte

iPhone 12 mini en iPhone SE

Het formaat en de schermgrootte van het toestel zijn 2 verschillende maten. Zo heeft Apple iPhone SE bezels (schermranden) die het toestel groter maken. Apple iPhone 12 mini heeft deze randen niet. Hoewel het scherm van de 12 mini groter is, is het toestel daarom wel kleiner.

Met één hand bedienen: een klein formaat

iPhone in 1 hand

Even snel een berichtje naar je vrienden sturen met één hand terwijl je in de andere hand je winkelmandje vast hebt is efficiënt multitasken. Maar dat gaat toch écht niet zo makkelijk als je toestel te groot is om het hele scherm met je duim te bedienen. Bedenk bij jouw keuze voor Apple iPhone daarom altijd of je jouw toestel vaak met één of met 2 handen bedient.

Films bekijken en games spelen: een groot scherm

Gamen en films kijken op iPhone

Speel jij in de wachtkamer van de tandarts mobiele games of houd je regelmatig Netflix marathons op jouw iPhone? Dan is niets fijner dan je mee te laten slepen door zo veel mogelijk details. Hoe groter het scherm, hoe levendiger jouw favoriete karakters naar voren komen.

In je broekzak meenemen: een klein formaat

iPhone in broekzak

Voor veel vrouwen is de hoop om hun iPhone veilig in hun broekzak mee te nemen al verloren; de toestellen zijn te groot (of de broekzakken te klein). Maar als je broekzakken tóch diep genoeg zijn, is het wel fijn als je toestel erin past. En die kans is het grootst als je een zo klein mogelijke iPhone koopt.

Conclusie

iPhone 12 en 12 mini

Overweeg een Plus of Max variant als jij...

  • ... jouw toestel met 2 handen bedient.
  • ... je graag laat meeslepen in games, films en series.
  • ... Apple iPhone niet in je broekzak meeneemt.

Overweeg een reguliere variant als jij...

  • ... het belangrijk vindt dat je jouw toestel in één hand kan bedienen.
  • ... Apple iPhone graag ik je broekzak draagt.
  • ... zo min mogelijk wil besteden. Want reguliere varianten zijn goedkoper dan Max- en Plus varianten.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen