The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Maddeleen

Hoe kies je een AEG oven?

Ben je op zoek naar een AEG oven, maar weet je nog niet welk model je nodig hebt. Let dan op de inhoud van de oven, waar je deze plaatst en welke technieken je graag op je oven wilt. In dit artikel leggen we je uit waar je verder rekening mee moet houdt wanneer je een AEG oven kiest.

AEG oven kiezen

AEG oven

Wil je een AEG oven kopen, maar weet je niet welk het beste bij je past? Beantwoord voor jezelf dan de volgende vragen.

  • Waar plaats je de oven?
  • Hoe groot is je huishouden?
  • Welke technieken wil je graag in je oven?
  • Hoe wil je eten bereiden?
  • Wil je een oven met een reinigingsfunctie?
  • Wil je een oven die gelijkmatig verwarmt?

Waar plaats je de oven?

AEG oven

Meet de nismaten waar je de oven plaatst. Er zijn twee standaard nishoogtes, dit zijn 45 en 60 centimeter. Ook de compactere modellen met een standaard nishoogte van 45 centimeter hebben vaak dezelfde technieken en functionaliteiten als modellen met een nishoogte van 60 centimeter.

Hoe groot is je huishouden?

Oven in keuken

Met een groot gezin heb je behoefte aan een grotere oven. Een oven met een inhoud van 35 tot 40 liter is handig voor een huishouden van een of twee personen. In een oven met een inhoud van 40 tot 70 liter bereid je gerechten voor een gezin van drie of vier personen. Voor een groot gezin met 4 of meer personen is een oven met een inhoud van 70 liter of meer een goede keus.

Welke technieken wil je graag in je oven?

Technieken op oven

Veel AEG ovens zijn uitgerust met handige technieken. Met Connected Cooking verbind je jouw oven met de My AEG Kitchen App. Zo houd je de voortgang van je gerecht in de gaten met je telefoon. In de Assisted Cooking keukenhulp zijn voor verschillende gerechten de kookinstellingen precies uitgewerkt. Heeft je oven daarnaast een kernthermometer, dan meet deze de temperatuur in je gerecht.

Hoe wil je eten bereiden?

Lasagne in oven

Bedenk voor jezelf welke ovenfuncties je nodig hebt. In een oven met HotAir bereid je meerdere gerechten tegelijkertijd op verschillende niveaus. Dat is handig wanneer je graag veel eten bereidt. Wil je een lasagne met een krokant kaaskorstje? Let er dan op dat je oven een grillfunctie heeft. Heb je geen magnetron? Dan is een combi-oven een goede keuze. Wanneer je graag gezond kookt is een stoomoven De keus voor jou. Door de stoom blijven smaak, vitamines en kleur behouden.

Wil je een oven met een reinigingsfunctie?

Veel AEG ovens hebben een zelfreinigingssysteem. Hierdoor hoef je de oven vrijwel niet meer zelf te reinigen. Een oven met pyrolyse functie verwarmt tot 500°C, waarbij het vuil verbrandt. Het as veeg je daarna op met een doekje. Een oven met katalytische wanden neemt vet op dit wordt geactiveerd door regelmatige verwarming tot 220°C. Een oven met hydrolyse gebruikt stoom om het vuil van je ovenwanden te verwijderen.

Wil je een oven die gelijkmatig verwarmt?

Oven met croissantjes

Deze oven verwarmt je gerecht namelijk gelijkmatig en consistent. Ook deze oven heeft HotAir, zodat de ovenruimte sneller opwarmt en de bereidingstemperatuur daalt. Zo bespaar je tijd en energie. Je geeft jouw aardappelgratin een goudbruin korstje en je chocoladecake wordt krokant van buiten en zacht van binnen

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen