The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Charlotte

Hoe kies je een soepmaker?

Een verse tomatensoep, minestrone of een bouillonnetje zelf maken, doe je simpelweg met een soepmaker. Je tovert rauwe ingrediënten om tot een warme soep of saus door de geïntegreerde kookfunctie in de blender. Met de automatische programma’s ga je gemakkelijk aan de slag. Wij helpen jou om te kijken welke soepmaker het beste bij jou past.

Soepmaker kiezen

Een soepmaker is een uitgebreide blender met ingebouwde kookfunctie. Tegelijkertijd kookt en mixt de soepmaker ingrediënten tot een glad geheel. De soepmaker is ideaal om te gebruiken voor een soep naar keuze. Let bij het kiezen van de beste soepmaker op de volgende vragen:

  1. Wil je een automatisch programma gebruiken of zelf aan de slag?

  2. Hoeveel vermogen heeft jouw soepmaker nodig?

  3. Hoeveel kommen of glazen wil je uit een volle kan halen?

  4. Uit welk materiaal moet jouw soepmaker bestaan?

  5. Met de hand of in de vaatwasser schoonmaken?

Automatisch programma of zelf aan de slag?

Om een soepje te bereiden, beschikken de soepmakers over automatische programma’s, die ingesteld zijn voor verschillende ingrediënten. Bijvoorbeeld voor een dunne of dikke soep met grove stukken. Zo zet je met één druk op de knop de juiste stand aan om jouw favoriete bereiding te maken. Bij andere soepmakers is het aan jou de keus hoe jij een soep wilt bereiden. Ga zelf aan de slag en maak je soep op eigen kracht.

Hoeveel vermogen heeft jouw soepmaker nodig?

Hoe hoger het vermogen, des te beter jouw ingrediënten één geheel worden. Met een vermogen van 501 tot 750 watt maak je regelmatig soepen met zachte ingredienten. Zodra je af en toe harde ingrediënten wilt mixen, heb je al aan 751 tot 1.000 watt genoeg. Met 1.001-1.500 watt mix je regelmatig harde ingrediënten zoals noten en wortels. Gebruik jij de blender voor professioneel gebruik? Kies dan een soepmaker van minimaal 1.500 watt. Wanneer je geen harde stukken tussen je messen wilt hebben, raden we jou aan om voor een blender met pulsestand te kiezen.

Hoeveel kommen of glazen wil je uit een volle kan halen?

Woon je alleen of met een groot gezin? Dan is het handig als je kijkt naar hoeveel kommen soep je uit een soepmaker haalt. De inhoud verschilt van 1 liter of minder tot 2 liter of meer. Je haalt ongeveer 3 kommetjes uit 1 liter. Dus met een inhoud van 2 liter maak je al gauw voor 6 personen een lekkere kom huisgemaakte soep.

Uit welk materiaal moet jouw soepmaker bestaan?

Kenwood soepmaker rvs

Soepmakers bestaan uit verschillende soorten materialen. Het materiaal van de behuizing bestaat uit roestvrijstaal of kunststof. Kunststof is licht van gewicht en verplaats je hierdoor gemakkelijk. Roestvrijstaal is erg stevig en gaat lang mee. Blenderkannen zijn gemaakt van glas, tritan of rvs. Deze materialen kunnen tegen een stootje en zijn hittebestendig. Glas is stevig en neemt geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan. Wil je de soep een tijdje op temperatuur bewaren? Kies dan voor een rvs blenderkan.

Met de hand of in de vaatwasser schoonmaken?

Nadat je een soepje of een sausje hebt bereid, volgt het minst leuke deel van de klus. Het schoonmaken. Ben jij daar ook geen liefhebber van? Kijk dan vooral naar het aantal vaatwasmachinebestendige onderdelen. Zodra de blenderkan, de deksel en het messtuk in de vaatwasser mogen, is de klus zo geklaard. Mogen de onderdelen niet in de vaatwasser? Was ze dan met de hand af.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Charlotte
Artikel van:
Charlotte Soepmaker specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen