The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Luc

De meest voorkomende storingen van Bosch en Siemens vaatwassers

Je Bosch of Siemens vaatwasser werkt niet meer goed en laat een foutcode zien. Vervelend, je zit natuurlijk niet op een ophoping van vieze borden en glazen te wachten. Om ze zo snel mogelijk weer schoon te krijgen, zijn er gelukkig een aantal dingen die je zelf kunt doen. Hieronder lees je welke problemen passen bij welke foutcodes. Wij helpen je met de oplossing.

Storing E01, E02, E03, E04 of E05

Bosch vaatwasser storing E01

De foutcodes E01 tot en met E05 wijzen op een technische fout die het programma onderbreekt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het kan helpen om de vaatwasser te resetten. Schakel het apparaat uit en wacht een paar minuten. Zet vervolgens de vaatwasser weer aan. Verdwijnt de code niet? Dan moet er misschien een onderdeel vervangen worden. Valt je vaatwasser binnen de garantie, neem dan contact op met het verkooppunt waar je hem hebt gekocht. Zo niet, dan neem je contact op met Bosch of Siemens.

Storing E09, E11 of E12

Bosch vaatwasser storing E09

De vaatwasser warmt niet meer goed op. De boosdoener is waarschijnlijk het verwarmingselement. Dit element kan na verloop van tijd verkalkt of vervuild raken. Ontkalk de vaatwasser met een professioneel ontkalkingsmiddel, azijn of soda. Draai vervolgens een nieuw programma. Blijft de vaatwasser de foutcode tonen? Neem dan binnen de garantietermijn contact op met het verkooppunt. Valt deze buiten de garantie, dan neem je contact op met Bosch of Siemens zelf.

Storing E15

Bosch vaatwasser storing E15

De vaatwasser stelt vast dat er een ophoping van water is in de binnenruimte van het apparaat. Er is mogelijk een lekkage in de bodemplaat. Draai de kraan dicht en controleer of de toevoerslang goed op de kraan zit aangesloten. Als deze scheef zit, kan er water lekken. Blijft het probleem aanhouden? Neem dan contact op met de verkoper binnen de garantietermijn. Buiten de garantietermijn neem je contact op met Bosch of Siemens.

Storing E18

Bosch vaatwasser E18

Hoor je een constant pompend geluid en toont je vaatwasser de foutcode E18, dan is er een probleem met de watertoevoer. Het lukt de vaatwasser niet meer om water te pakken. Controleer eerst of de kraan wel goed open staat. Zorg ervoor dat de toevoerslang goed recht zit en verhelp eventuele knikken. Bekijk verder of het metalen zeefje in de toevoerslang niet verstopt of verkalkt is geraakt. Dit zeefje vind je in de toevoerslang aan de kant van de kraan.

Storing E22

Bosch vaatwasser storing E22

Toont je vaatwasser de foutcode E22? Dan is het filter verstopt. Dit herken je ook aan 2 andere vervelende verschijnselen; je vaat wordt niet meer goed schoon en het restwater stroomt niet weg. Haal het filter uit de vaatwasser. In de handleiding staat hoe je dit doet. Spoel het filter af onder de kraan en borstel het schoon met je afwasborstel. Plaats het filter weer terug. Vergeet niet om het filter regelmatig te reinigen, dan voorkom je een herhaling van dit probleem.

Storing E24 of E25

Bosch vaatwasser storing E24

Zie je de foutcode E24 of E25 verschijnen? Dan pompt de vaatwasser het water niet meer goed af. Dit ligt meestal aan een verstopte watertoevoer. Controleer of de toevoerslang niet geknikt is en zorg ervoor dat het water goed kan wegstromen. Let ook op of het filter of de afvoerpomp niet verstopt zijn. Heb je de vaatwasser net nieuw in huis, controleer dan of het afdekplaatje nog op de sifon zit. Verwijder deze en start opnieuw een programma.

Probleem niet verholpen?

Klantenservice

Helaas, je hebt alles geprobeerd maar de vaatwasser wil nog steeds niet goed werken. Gelukkig zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt proberen, zoals een monteur bellen. Als je de wasmachine bij ons hebt gekocht, helpt onze klantenservice je ook graag verder. Heb je hem ergens anders gekocht? Dan neem je contact op met het verkooppunt of de fabrikant zelf.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen