The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Hoe bouw ik een luchtafvoer dampkap om tot recirculatie dampkap?

Als je geen afvoer naar buiten hebt, bouw je een luchtafvoer dampkap om tot recirculatie dampkap. Om dit te doen, heb je accessoires nodig. Afhankelijk van het type wasemkap zijn dit in de meeste gevallen alleen koolstoffilters. Voor sommige merken heb je echter een recirculatieset nodig. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit precies aanpakt.

Belangrijk bij het ombouwen

Let bij het ombouwen van een dampkap op het volgende:

  1. Zorg ervoor dat je de juiste koolstoffilters of de juiste recirculatieset hebt.
  2. Check of de dampkap aan de bovenkant genoeg ruimte over heeft.

Stap 1: controleer welke accessoires je nodig hebt

Wandschouw dampkap

Afhankelijk van het type dampkap heb je koolstoffilters of een recirculatieset nodig. In een recirculatieset zitten naast koolstoffilters extra accessoires om je dampkap om te bouwen. Op de productpagina van elke wasemkap staat in de specificaties wat je precies nodig hebt. Bestel de aanbevolen filters of set.

Stap 2A: ik heb alleen een koolstoffilter nodig

Koolstoffilter

De meeste dampkappen hebben alleen koolstoffilters nodig. Deze bevestig je voor de motor. Sommige filters klik je eenvoudig vast, andere filters zet je met een schroevendraaier vast. Bekijk in de meegeleverde installatiehandleiding hoe je deze filters gebruikt. Dit verschilt namelijk per type dampkap en merk. Met de koolstoffilters reinigt je wasemkap de kookdampen. Daarna blaast het apparaat ze weer schoon de kamer in.

Stap 2B: ik heb een recirculatieset nodig

Recirculatieset

Sommige dampkappen hebben een recirculatieset nodig. Deze bestaat meestal uit een tussenstuk en 1 of meerdere koolstoffilters. Plaats de filters voor de motor om de dampen te filteren. Deze klik je vast of bevestig je met een schroevendraaier. Met het meegeleverde tussenstuk zorg je ervoor dat de wasemkap de lucht niet wegvoert, maar op de juiste manier weer de kamer in blaast. Bekijk de meegeleverde installatiehandleiding om te zien hoe je deze set gebruikt. Dit verschilt namelijk per type dampkap en merk.

Stap 3: let op het model van je dampkap

Recirculatie dampkap

Wil je jouw dampkap in een keukenkastje plaatsen? Dan is het belangrijk om te zorgen dat de wasemkap aan de bovenkant genoeg ruimte heeft om de lucht terug te blazen. Anders is het niet mogelijk om te recirculeren. Bevestig een roostertje boven op je kastje om te zorgen dat er geen vuil of stof in je kap terecht komt. Modellen die niet zijn ingebouwd, zoals een wandschouw dampkap, blazen de lucht naar buiten via de zijkant.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.977 beoordelingen