The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Caitlin

Hoe ontdooi je je diepvriezer

Je diepvriezer ontdooien is geen leuk werk, maar wel belangrijk. Schakel je diepvriezer eerst uit en haal hem dan leeg. Wacht tot al het ijs ontdooid is en maak daarna de vriesruimte goed schoon en droog. Zet daarna de diepvriezer weer aan en laat hem goed op temperatuur komen, voordat je de diepvriesproducten terugzet.

1. Uitschakelen

Diepvriezer uitschakelen

Schakel de diepvriezer uit met de uitknop. Deze vind je aan de bovenkant van het apparaat. Heeft jouw vrieskast of vrieskist geen uitknop? Trek dan de stekker uit het stopcontact.

2. Leeghalen

Diepvriezer leeghalen

Haal de diepvriezer helemaal leeg. Bewaar ingevroren producten tijdelijk in een andere diepvriezer, koelbox of koeltas. Is het buiten heel koud, dan is het ook mogelijk om je spullen buiten in de tuin of op je balkon te zetten.

3. Laat ontdooien

Diepvriezer ontdooien

De meeste diepvriezers hebben een lekbak. Zet deze voor de uitloop en laat het gesmolten ijs hierin stromen. De uitloop is vaak een klein pijpje of een rubberen slang aan de onderkant van de diepvrieskast of diepvrieskist.

4. Sneller ontdooien

Sneller diepvriezer ontdooien

Wacht tot al het ijs is losgekomen. Grote stukken maak je los met behulp van een houten spatel of een plastic ijskrabber van de autoramen. Wees wel voorzichtig: de koelelementen zijn zeer kwetsbaar. Wil je het ontdooiproces versnellen? Plaats een pan of bak met kokend water op een onderzetter onder in je diepvriezer en sluit de deur. Wanneer je diepvriezer lades heeft, vul deze met heet water en sluit de deur. Met een speciale ontdooispray ben je helemaal snel klaar.

5. Schoonmaken

Diepvriezer schoonmaken

Is al het ijs ontdooid? Dit is het geschikte moment om je vriesvak even goed schoon te maken. Een vochtige doek met wat soda doet wonderen en werkt bovendien desinfecterend. Zorg dat je de diepvriezer goed droogt met een theedoek, zodat er geen vocht achterblijft wat weer bevriest.

6. Aanzetten

Diepvriezer aanzetten

Schakel de diepvriezer weer in. Nadat deze op de juiste temperatuur is, plaats je al je diepvriesproducten weer in de vriesruimte. Wanneer een diepvriezer geen ontdooisysteem heeft, raden wij aan om hem 6 keer per jaar te ontdooien. Bij diepvriezers met Low Frost is dit 2 keer per jaar.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.736 beoordelingen