The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Hoe stel ik de vingerafdrukscanner in op mijn laptop?

Een relatief nieuw technologisch snufje dat op steeds meer laptops voorkomt, is een vingerafdrukscanner. Je gebruikt de scanner om in te loggen wanneer je jouw laptop opstart, of zelfs voor online betalingen. De scanner is veilig, persoonlijk en snel. Maar hoe stel je de vingerafdrukscanner in? Dat vertel ik je in dit artikel.

Installatie van de vingerafdrukscanner van je laptop

  • Stel de vingerafdrukscanner in bij het installeren van de laptop
  • Wil je de scanner later gebruiken, ga dan naar instellingen en aanmeldingsopties
  • Leg je vinger naar keuze een paar keer op de scanner om hem te installeren

Instellen bij eerste keer opstarten

Wanneer je de laptop voor het eerst opstart, vraagt Windows of je de vingerafdrukscanner al wil installeren. Volg simpelweg de instructie die Windows aangeeft om de scanner in te stellen. Je hebt ook de mogelijkheid het instellen later te doen. Kies je hiervoor, volg dan de stappen hieronder.

Stap 1: ga naar instellingen

Het instellingen menu in Windows 10.

Om de scanner in te stellen, navigeer je naar Windows instellingen door op het Windows logo te klikken links onderaan, en vervolgens het tandwiel te kiezen. Of gebruik het vergrootglas naast het Windows logo in de taakbalk en typ ‘instellingen’ in de balk. Ga vervolgens naar de instellingen en kies daar ‘accounts’.

Stap 2: aanmeldingsopties

Het aanmeldingsopties scherm in Windows 10.

In ‘account’ ga je naar ‘aanmeldingsopties’. Hier heb je de optie om Windows Hello aanmeldopties in te stellen. De vingerafdrukscanner is onderdeel van Windows Hello, zoals je in het menu ziet. Ga naar ‘vingerafdruk’ en kies ‘instellen’. Het instelproces begint nu.

Stap 3: instellen

Het instellen van de vingerafdrukscanner.

Heb je op ‘instellen’ gedrukt, dan vraagt Windows nu om je vinger naar keuze enkele keren kort achter elkaar op de scanner te leggen. Herhaal dit tot er wordt aangegeven dat het instellen gelukt is. Vanaf nu heb je de mogelijkheid om in te loggen met je vingerafdrukscanner. Je hebt verder nog de optie om nog een extra vingerafdruk in te stellen, mocht je dit willen.

Kasper
Artikel van:
Kasper Laptopspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen